Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
9 nov. 2011

FISA DE EVENIMENT: vizionare The Help – „Culoarea Sentimentelor”

ORGANIZATOR: Rogalski-Grigoriu Public Relations & Forum Film

LOCUL DESFASURARII: Cinema City Sun Plaza

DATA: saptamana 07 – 10. 11. 2011

INTERVAL ORAR: oricand in zilele mentionate mai sus

PARTICIPANTI: 6 de toti, la ora la care am ajuns eu (i-am putut numara, aproape ca nu era lume in tot mall-ul :D)

ENTERTAINMENT: vedeti asta

BAR & BUFET: nu e cazul

DETALII DE ATMOSFERA: nu e cazul

IMPRESII: drama slujitoarelor de culoare din Mississippi aflate in slujba familiilor albe in timpul miscarilor civile de la 1960. Filmul vorbeste despre lipsa si nerecunoasterea drepturilor Afro-Americanilor, femeile fiind detinute de familiile bogate pentru care lucrau. Pe fondul prejudecatilor rasiale, bonele sunt supuse la rele tratamente din partea stapanilor casei ori acuzate pe nedrept de gesturi pe care nu le fac, fiind astfel permanent amenintate cu pierderea locului de munca, in ciuda priceperii lor de a tine casa ori de a creste copiii acestora.

Cand o tanara alba de 22 de ani decide, cu temerile de rigoare, sa puna intr-o carte povestile reale ale acestor femei,  ies la suprafata marturisiri sincere dar brutale, povestite pe rand in bucataria uneia dintre slujitoare, prima care isi asuma sa isi impartaseasca experienta personala de lucru. Un film cu lacrimi si emotii, printre altele, despre femei albe care nu stiu sa fie mame pentru ca nu isi iubesc suficient copii si despre femei de culoare care nu sunt lasate sa foloseasca toalete din casele unde fac curat pe motiv ca negrii sunt purtatori de boli diferite decat albii.

Reproducere perfecta a atmosferei din imaginile pin-up: rochii in buline si fuste mulate cu talie inalta, ochii machiati doar cu tus negru, par atent coafat, ochelari de felina inconfundabili. Impresionante sunt mesele de familie care respecta protocolul de prezentare si sticlutele vintage de coca-cola care apar de cateva ori intr-o secventa … Emma Stone este foarte frumoasa intr-un mod simplu si curat.

ALTE IMPRESII: pana la sfarsitul lunii urmeaza sa fie tradusa la Editura Univers si cartea cu acelasi titlu. Intre timp, alte pareri: 1, 2, 3.

*Aceasta structura sta la baza mentionarilor viitoare despre evenimentele la care voi participa si a aparut ca reactie adversa la relatarile gen povestire, scrise pana in prezent pe acest blog in urma invitatiilor primite cu diverse ocazii.

UPDATE: Azi, cu gandul la filmul asta ma miram de cat curaj si determinare aveau femeile din perioada aia sa poarte tinute feminine si cochete in conditiile in care nu pe toate le avantaja silueta. Nu am vazut in tot filmul vreo femeie dezlanata, nearanjata, neingrijita, indiferent de conditia ei sociala (dupa puteri toate faceau un efort in a fi prezentabile).

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...