Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
18 mart. 2018

Vrei o vacanță de-un weekend? Ia cu filme!

Când vreau să plec rapid într-o vacanță departe, dar am pisică și nu-i place să rămână singură, dau play la filmele idilice cu peisaje pitorești. Vin la pachet, de obicei, cu relații de amor discutabile, case cu servitori, artă / valori culturale sau umor, soare, personaje care o ard nonșalant.

Prin urmare, iată un short list cu filmele pe care le-am văzut în ultima vreme din categoria „aer de vacanță!”:

1. Call Me By Your Name (2017) – un film în care se vorbește lejer engleză, italiană și franceză. Cu intelectuali din anii ’80, despre atracția dintre un adolescent smart și un bărbat tânăr smart și good looking. Ca-n filme!

2. Io sono l’amore (2009) – cu Tilda Swinton care vorbește italiană și rusă. E despre Milano, despre o familie în care ea nu e fericită, infidelitate, feluri gourmet și-un final dramatic.

3. Come Undone (2010) – nu are cadre de vacanță DAR o are pe Alba Rohrwacher, actrița care joacă în filmul de la numărul 2.  E despre o idilă cu un bărbat care are familie, primele minciuni, vină, obstacole, anxietate, ceartă, copii, vată pe băț. Ca-n viață!

Bonus încă 4 filme, că mi-am adus aminte! Așadar:

4. Le Redoutable (2017) – e fain și e franțuzesc. E despre mișcările de protest ale studenților din ’68, despre mariajul regizorului Jean-Luc Godard – iar ea e cu 20 de ani mai tânără, e super naturală și arată perfect. E despre lozinci și replica „Ne vom iubi mai târziu, acum e revoluție”. Și e despre o melodie de vacanță pe care am luat-o din film cu Shazam când am fost la cinemateca MȚR.

5. Nine (2009) – e musicalul ăla adaptat după „8½” (1963) a lui Fellini, cu toate actrițele cunoscute și un Daniel Day-Lewis insuportabil. Nu are priveliște sau panorame, dar are haos, cântece, dansuri, rochii, fum de țigară și o decapotabilă retro turcoaz (?), adică o Alfa Romeo Giulietta Spider din ’55.

6. Vicky Cristina Barcelona (2008) #pentrucă sparks, desigur!

7. A Good Year (2006) – e vechi DAR e cu cadre scăldate de soare în Provența, mâncare, vin, flirt și scorpioni care trag la lavandă. Și cu „gladiatorul”, băiat fain atunci când o ajută pe Marion Cotillard la bistro-ul franțuzesc și începe să servească la mese alături de ea.

De văzut cu frizzante, cola și cartofi prăjiți. Ciao!

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One Comment

    Alina Constantinescu

     

    Mai multe rezultate...