Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
24 mart. 2020

Fiecare suntem toți

Aceasta expresie s-a născut în vară, după cazul Caracal. A fost sloganul a trei evenimente care au avut loc toamna trecută la Librarium, de la TNB. Acum este alinarea #dincălimară și, în ceea ce mă privește, o alegere de suflet. Mulțumesc, Ana Barton!

Cele trei cuvinte au prins viață în inima Anei anul trecut – o scriitoare pe care am admirat-o foarte tare, și o admir și azi. E drept că eu le-am descoperit abia acum. Le-am dat răgaz să se așeze și s-au lipit – ceea ce a făcut să îndrăznesc să le folosesc ca tagline pe blog. Le-am primit, și e bine, de ce să mint. 🙂

Ana mi-a povestit că ultimul eveniment de la Librarium, unde le-a folosit, a fost legat de bullying. Primul, de ideea de a conștientiza că toți suntem responsabili. Că nu ne putem dezlega unii de alții. Că împreună răzbim. Că durerea unuia e a tuturor. Că bucuria unuia e a tuturor. Că egocentrismul ne extermină. Că spiritul comunitar se construiește în generații.

De șapte ani fac voluntariat în școli și universități. Mă duc să vorbesc cu ei. Cultura dialogului. Ceva ce noi nu avem.

Cum răspund tinerii la întâlniri? Excelent! Ei vor să se spună. Sunt sătui să li se spună.

Până la noi acțiuni față în față, Ana Barton oferă pentru fiecare #dincălimară, pe Facebook, și seara citește din cărțile sale și ale altora. Vă invit să le ascultați – dacă și numai dacă vreți să deschideți ușa în fața textului și a sensului, rostite cu voce blândă!

Ne avem doar unii pe ceilalți. Dar e mult. E tot. ❤️ #dincălimară

Da, mă bucur că am ajuns la chestia asta. Este foarte, foarte mișto.

Mulțumesc, Ana! || Blog: www.anabarton.ro || Facebook: anabarton.ro

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...