Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
22 mai 2013

Fericirea nu e pentru pamanteni!

Traiesc cea mai cumplita dezamagire din viata mea. Abia pot sa respir cand scriu acest post, dar vreau sa il scriu ca sa imi aduc aminte. Sa imi aduc aminte ca in viata, iubirea dupa care alergam cu totii, la care fiecare dintre noi viseaza si dupa care tanjim in fundul pernei crezand ca vom fi fericiti pentru totdeauna, nu exista decat in ceea ce vrem si putem sa ascultam.

Este prima data cand primesc ceva pentru ceea ce sunt eu si, in egala masura, si prima data cand pierd totul. Prima data cand o singura melodie la radio devine melodia aia pe care indiferent de cate ori o auzeam nu ma puteam plictisi de ea.  Prima data cand „te iubesc” si „mi-e dor de tine” au coborat din randurile unui roman citit in liceu in propriile mele mesaje si au dat sens fiecarei ore. Si prima data cand din sute de mesaje am inceput sa raspund la intrebari nerostite.

Prima data cand am sentimentul de mare incredere ca incep sa ma transform si sa traiesc dupa cum simt si cum gandesc. Prima data cand am fost evacuata din propria mea viata si m-am simtit ca si cum treceam dintr-o lume in alta. Si cu cat stateam mai mult in lumea unde invatam lucruri noi, cu atat imi era mai greu sa ma intorc si sa stau in propria mea viata, pe care de fiecare data cand ma intorceam o gaseam tot mai saraca si mai departe de cum deveneam eu. Si cu fiecare pas nou, „eu” incepea sa devina „noi”.

Prima data cand mestec definitia iubirii cu fiecare celula din corp. Prima data cand ochii mei canta. Prima data cand am invatat sa ma bucur cu pofta. Prima data cand cea mai tare de esenta de parfum din lume este a mea si cand simt unde imi e locul.

Am crezut ca viitorul meu a inceput cand am inceput sa traiesc de fiecare data „prima data”. Si ca nu voi da socoteala pentru fericirea mea nimanui. Pentru ca fericirea nu e dupa dealuri, e pentru cei care lupta si vor sa schimbe lucrurile pentru a fi fericiti. Dar iubirea nu poate darama conventiile. Nu poate anula trecutul. Nu poate opri gura lumii. Iar conventiile, trecutul si gura lumii, nu stiu de ce, au mai multa forta!

Traiesc pentru prima data o viata care printr-un singur gest m-a convins ca raiul nu e pentru pamanteni. Si este prima data cand ma trezesc din iubire in cel mai urat vis.

Daca as mai avea dreptul la o singura dorinta si doar una, as vrea sa invat sa iert si sa ma iert pentru ca eu intr-o zi de mai am crezut ca iubirea imi va schimba viata. Am crezut asta si dintr-o data viata mea s-a transformat in cel mai dureros vis real cat sa inteleg, o data pentru totdeauna, ca inca nu am suficienta iubire si nu e inca atat de puternica incat sa schimbe vieti.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...