Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
1 mart. 2013

Expozitie de trenulete la Sinaia

Cred ca uneori eu merg cu ochii strans inchisi pe pamant sau de fapt plutesc peste lucruri si nu vad bine la distanta. Daca ma gandesc mai bine chiar nu vad bine la distanta. Ca desi mai trec prin Sinaia, iar acum 2 ani am fost acolo de sarbatori, a fost nevoie sa mi se spuna ca exista in incinta Garii Regale o expozitie de trenulete ca aflu de ea, desi expozitia este publica din 2009. Nu stiu cum de nu mi-au atras atentia nici cafeneaua, nici panoul de pe peron cand am stationat cu trenul.

Sunt reproduse in cele mai mici detalii aspectele vietii a doua statiuni din Italia si Elvetia si un sistem feroviar. Avem semafoare functionand, oameni care asteapta pe peron, tunele sapate prin munte, trenulete care merg dar si oite pe marginea drumului, lanuri de floarea soarelui, cosasi, legume scoase la prezentare in fata unui aprozar, reclame la Coca Cola, felinare aprinse la ceas de seara.

Expozitia este permanenta, pretul biletelor porneste de la 3 lei/ persoana pentru grupuri si ajunge la 6 lei pentru adulti (conform celor anuntate pe Facebook) iar colectionarii care inca nu au diorama (ha, cuvantul zilei!) pot merge sa isi vada trenuletele ruland. Au si loc de joaca pentru copii si trenulete de jucarie iar fotografiatul si filmatul sunt permise.

Pe pagina de Facebook se gaseste o intreaga galerie de poze. Au pana si o partie reprodusa in miniatura cu telescaune si braduleti cu luminite. Din ce am vazut pare fascinant. Vreau sa fiu si eu ca Gulliver pentru o zi si invadez cu privirea aceasta lume miniaturizata. O sa imi placa sigur macheta inzapezita. De mers in weekend. La ce ora e tren spre Sinaia…?

Sursa foto

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...