Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
24 sept. 2010

Evenimente ieri si azi

Tarom- ieri
– orice calatorie este o provocare: te obliga sa ai incredere in straini
– calatoriile te duc sa vezi locurile personajelor citite in carti
– nu pot sa stau prea multa vreme linistit
– suntem calatori, calatori neobositi dar avem inima rece
– trenul amintirilor trece in galop pe langa un neputincios netrebnic, sufletul

Fragmentele de mai sus sunt reproduse dupa textele citite de Dragos Butuzea in numele Lecturi Urbane la evenimentul de lansare a primei campanii de imagine din istoria Tarom.  Ocazie cu care am aflat ca sunt 90 de ani de  cand a aparut aviatia comerciala in Romania si 56 de ani de cand compania opereaza sub numele Tarom. Brandul, construit in jurul unui ideal, beneficiaza de la finalul lunii septembrie de o campanie legata de ideea calatoriei vazuta ca suma a tuturor destinatiilor. Spotul vazut in premiera aseara este disponibil aici.

Am mai aflat ca Tarom are in prezent 850 de destinatii iar sloturile reprezinta in aviatie intervalele orare intre intrari si iesiri. Nu de alta, dar as fi putut paria pe rosu ca sloturile sunt doar aparatele de joc electronice 😉

World Draught Masters 2010- azi
Inainte de toate se Purifica. Dupa care, cu aer artistic, vine Sacrificiul. Si pentru ca dragostea face echipa buna cu pasiunea Alchimia Lichida catalizeaza relatia. Apare Coroana cu parfum medieval pe urma ceva se rupe in filmul asta fiindca devine dramatic cu Alungarea, Taierea capului si Curatarea. Totul redevine lumesc insa sub Regula celor doua degete si in final Rasplata.

Acestea sunt denumirile celor 9 pasi necesari in Ritualul de turnare perfecta a berii, pasi pe care am avut ocazia sa ii vad pusi in practica la evenimentul organizat de Stella Artois in aceasta seara.

Cativa bloggeri si-au demontrat abilitati niciodata detinute :P, iar Copolovici a fost protagonistul de neconfundat al unui show culinar (din care n-am prins decat pregatirea painii cu rosii si busuioc, dar am retinut ca ii plac frunzele mari de busuioc ca sa simti aroma mai bine). La sfarsit, cateva piese foarte misto, semi acustice si cu mult saxofon live de  la ZUM au creat frumos ambianta.

Mereu in drumul spre perfectiune…
… si in urma testarilor repetate se crede ca 10% reprezinta dozarea oportuna de dulce din bauturile racoritoare, considerandu-se ca limitele general acceptate sunt intre 8% si 12%  (si orice depaseste acest prag e fie prea acru, fie gretos de dulce).  Si totusi, de cele mai multe ori, oamenii chiar nu stiu ce le place cu adevarat, fiindca nu pot exprima exact ce ii face fericiti. Mai mult, in lumea gustului nu exista o ierarhie general valabila (de mai bun sau mai rau) iar notiunea despre cum trebuie sa fie sosul de spaghete care ne face fericiti nu revine exlusiv specialistilor din industria de food.

Ceea ce sta la baza alegerilor care ne aduc fericirea poate fi o felie de placinta plina cu dovleac si aromata cu levantica si zahar brun, un mini rulou picant din felii de dovlecel cu menta (cum am gustat ieri) sau cea mai buna bere belgiana care respecta traditia de peste 600 de ani a turnarii perfecte a berii in pahar (cum am gustat azi).

Intr-o zi poate fi calatoria ambitioasa printre ganduri si experiente ca „drumul ne formeaza, dar destinatia ne defineste”, in alta zi este simpatia unor oameni de lume care se simt bine la bere – cunoscuta prin atractia pentru perfectiune si traditie.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...