Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
29 mart. 2013

Era sa musc din scaun…

Poate ca e experienta IMAX, poate ca e dinamica filmului, insa de fiecare data cand am vazut un film 3D pe un ecran gigantic, unde fiecare detaliu se vede de 100 de ori mai mare decat in realitate, filmul m-a impresionat. Exceptie face „Aventurile lui Tintin” pe care nici macar cea mai avansata tehnologie cinematografica nu il mai poate salva 🙂 Dar eu nu sunt fan al genului si pentru mine ramane doar un film plictisitor si cuminte.

Cel mai recent film pe care l-am vazut in varianta IMAX este „Jack si Uriasii” care reia basmul citit in copilarie si il duce la proportii de mari dimensiuni. M-am simtit ca intr-un montagne russe in toate cele 114 minute. Uriasii sunt dezgustatori si au o rautate pe masura. Toate elementele din care sunt facuti par macro in comparatie cu celelalte lucruri firesti.

Versul „Fie… Fye… Fo… Fum” care se repeta in film s-ar traduce aproximativ prin „Simt miros de sange…”. Simbolistic, uriasii sunt fapturi decazute. Niste umanoizi inspaimantatori care au o singura caracteristica: forta bruta.

Am aflat ca in rolul conducatorului armatei de uriasi apare Bill Nighy (iar eu credeam ca a fost facut in intregime pe calculator, zic de urias nu de actor) a carui karma l-a dus si in alte filme similare, dar pe care nu le-am vazut din rea vointa: Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 1, Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor sau Furia Titanilor.

Si ca sa o tin pe a mea, iarasi un caz in care filmul nu e ca trailerul, care e mai soft si mai inofensiv. Si nici pe departe ca basmul pe care l-am citit in copilarie. Filmul e dur, are scene violente si sangeroase. Insa uriasii sunt aproape hipnotici, trebuie vazuti la Cinema City in varianta IMAX, chiar daca se difuzeaza doar miercuri si joi.

PS. Normal ca e violent- scarry, in original titlul pana sa fie schimbat era „Jack and the Giant Killer”.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...