Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
8 mart. 2013

E totul o mizerie

Am vazut in aceasta seara ancheta pe care echipa de la emisiunea „In Premiera” de pe Antena 3 a realizat-o in piata alimentara. Concluzia este ca  „Suntem OTRAVITI incetul cu incetul” pentru ca in ferme animalele sunt injectate si hranite cu hormoni. In reportaj este intervievat directorul de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor Constanta care explica cinic cum lacomia de profit nu lasa loc niciunui risc de a pierde ceva din productia de carne: medicamentele se vand la liber pentru ca animalele sa fie crescute repede, intr-un ritm agresiv.

Asa mi-am adus aminte de un articol mai vechi pe care l-am citit si anume „Drumul carnii” unde se amintesc aceleasi lucruri: animalele sunt indopate cu mancare articiala, antibiotice si medicamente, fara sa vada lumina zilei, ca sa ajunga la greutatea maxima intr-un timp cat mai scurt.  Mai mult decat atat, se profita de pe urma fiecarei celule animale, iar partile care nu pot fi consumate ca atare se transforma in pasta de carne.

Nu m-am putut abtine si m-am uitat si la reportajul socant realizat la niste ferme din State recomandat in articol. Animalele sunt manipulate din punct de vedere genetic, sunt supuse unui comportament nenatural si abuzate. Se folosesc chiar si animalele bolnave pentru ca producatorii de carne nu isi permit nicio pierdere.

Nu e chiar un post pe care l-as fi pus pe blog, cu atat mai mult vineri seara, de 8 Martie, dar de fiecare data cand mancam facem o alegere. Iar eu am obosit sa vad cum facem alegerile gresite…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...