Alina Constantinescu

6 iun. 2019

E OK. Important e să treci peste

Înainte de prânz, uneori, nu doar luni, ies să-mi mișc picioruțele, miros trandafirii, deschid poarta, trec de sediul ANAF, o iau pe străduțe și mă duc la cafenea, intimă, mică, și cer un chai latte mare și e fabulos, fin, fantastic. Sunt puține alegeri de suflet pe care le-aș face oricum – și chai latte a fost una dintre ele.

Este trecut de ora unu în miezul zilei când mă ridic, am portofelul și telefonul, și un zâmbet cât Casa Poporului, văd doar cum un pahar cu chai latte este ca o îmbrățișare caldă într-un câmp de mătase, aerul e de vanilie, plutesc și urc, spun te iubesc, te rog, mulțumesc, iartă-mă, am 12 ani și am primit păpușa cu zâmbetul perfect, am făcut 18 și el m-a sărutat pentru prima dată, am 27 și sunt blondă, în fine, încep să dansez și să cânt, îmi saltă poalele rochiei, îmi sare un cercel, sar și eu peste scăunelele rotunde de metal și peste omuleții care fumează în stradă, intru în cafenea, un chai latte mare, cu lapte de cocos vă rog. La mare se uită în ochii mei, îmi arată paharele, sunt numărate, pentru chai latte avem de azi înainte doar mici.

Brusc nu mai clipesc, îmi cade capul, mă cam dor genunchii, mă așez și lasă-mă să mă gândesc, îi zic, cum nu mai aveți mare, nu mai e în meniu, ieri era, și nici două într-un singur pahar nu pot să vă dau, ce lovitură, nu am primit niciodată păpușa pe care mi-am dorit-o, nu m-a sărutat niciodată băiatul pe care îl plăceam, mărimea contează întotdeauna, înghit în sec.

A trecut un minut, două, cinci, de zece minute în cafenea stau fără să gândesc, e liniște și nu aud nimic. Știu că sunt multe lucruri în viață pe care le regret, pe care nu le primesc și care nu sunt pentru toată lumea. Nu credeam că de azi un chai latte mare dintr-o cafenea mică va fi printre ele.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One Comment

    Alina Constantinescu

     

    Mai multe rezultate...