Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
3 mart. 2012

E gresit sa traiesti sfarsitul inainte?

Suna putin masochist intrebarea mea, dar ceea ce vreau sa spun e asa: daca unele intamplari din viata noastra, precum moartea/ despartirile/ mutarea, sunt inevitabile nu am putea consuma emotional acest sfarsit inainte ca el sa aiba de fapt loc? Sa il traim in suflet, si tot acolo sa infruntam regretele, amaraciunea, tristetea. Sa plangem daca putem, chiar daca in realitate nu s-a intamplat nimic. Sa ne ingaduim o zi inchisa intre patru pereti.

Sa iti pui in ordine niste idei despre cum vei fi tu cand ce ai avum nu va mai fi. Si sa te revolti un pic, sa simti cum te impotrivesti cu incretitura fruntii, prin tremuratul buzelor, prin miscarea de picior. Chiar, ai obervat care e gestul care te insoteste cel mai des atunci cand te incearca o neliniste?

Daca traiesti constient acest moment al unui sfarsit imaginar, pe urma apare o senzatie de liniste plana. Ca si cum, celulele tale accepta situatia, si-o impregneaza si se calmeaza. Uneori apar si solutii…

Ca sa fie clar: nu zic sa acumulezi in tine toata nelinistea, zic sa o traiesti, sa ii dai drumul sa curga prin tine. Sa iti pui aceeasi intrebare pana cand subconstientul iti da raspunsul corect, nu cel pe care il primesti la prima mana doar ca sa nu tulburi apele interioare. Sa te intrebi ce sufera din tine cel mai tare cand pierzi ceva din ce ti-ai insusit. Si de cateva ori, sa te intrebi apasat pentru a ajunge la raspunsul care conteaza.

E o forma de exercitiu pe care eu il fac atunci cand ma simt nesigura. Sau am mult timp liber 🙂 Pe mine ma ajuta ca sa nu ma las daramata de inevitabil si sa pot trai sfarsitul cu acceptare, fara sa ma impotrivesc. De fiecare data cand ma impotrivesc fac alegeri agresive, aspre, care forteaza limite. Poate si pentru ca sunt intr-o permanenta incercare de a fi impacata cu mine insami. De a ma accepta.

Dar stiti ce e dureros? Ca pentru fiecare lucru pe care il fac in viata de zi cu zi, imi gasesc explicatii. Si cred ca uneori explicatiile sunt periculoase. Fiindca iti ofera o liniste fals dobandita din argumente si nu te pun la treaba. La munca ta cu ceea ce esti si ce sa faci pentru a deveni curajos.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...