Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
19 oct. 2010

Despre schimbare

Orice schimbare este un prag de depasit pentru care avem nevoie de resurse interne. De regula, schimbarea e considerata un exercitiu prin care te transformi. Nu sunt neaparat de-acord cu evolutia pentru ca nu toate schimbarile sunt bune pentru noi. Dar provocarea cea mai mare este nu permitem defectelor sa ne influenteze viata!

Cred ca este esential sa te descoperi pe tine si sa te autodepasesti! Si pentru asta avem nevoie de provocari si sa fim stimulati. Ar mai fi nevoie, de asemenea, sa invatam sa cautam si sa dezvoltam ocaziile care aduc schimbare. A ne multumi sa cerem doar ce ni se cuvine e aroganta!

Cand accepti schimbarea pari asemeni unui obiect care nu se mai refuza devoratorului ci se implica in proces. Iar sanatatea vietii sta tocmai in toate acele mici si mai mari situatii cand iti activezi vointa si initiativa. Desigur, conteaza sa  te construiesti in functie de valorile tale, sa ai o anumita rigoare si un anume fel de a te autoevalua. Pentru ca, pentru a-ti pastra demnitatea in ochii celorlati  se impune sa fii cat mai indiferent si cool!

Dar mai mult decat atat, conteaza sa invatam sa ne dorim lucruri importante, decisive, posibile in viata noastra. O stare indelungata de normalitate devine ea insasi obositoare si prea mult cotidian ramane in colon la fel cum raman mancarurile grase. De cele mai multe ori, suferinta si dependenta sunt mai usoare decat schimbarea, curajul si initiativa si, mai ales, justifica si perpetueaza toate esecurile personale. Asa se face ca desi suntem liberi sa fim ceea ce vrem, acceptam fara cenzura ceea ce suntem!

Cand insa ti se intampla lucruri dintre cele mai diverse, astea te obliga sa dai o cu totul alta importanta faptelor si sa zambesti cu intelegere, jucandu-te: cand strangi haturile, cand le eliberezi pentru a avansa 🙂

Daca schimbarea te face sa pui mai des mana pe o carte, apoi sa o deschizi si, eventual, cand te simti in stare, sa o citesti, atunci Lecturi Urbane nu chinuie mai mult decat ar chinui delasarea si ignoranta. La fel, atunci cand schimbarea te motiveaza si te face sa renunti la pantalonii largi pentru un sacou simpatic, tot ce incerci sunt de fapt praguri prin care te incerci pe tine.

Pentru schimbari nu prea avem de ales decat sa traim cu  forta, adrenalina si generozitate pe cont propriu! Si mi se pare firesc sa simti nevoia, din cand in cand, sa pornesti cu tine insuti indraznet si plin de proiectii pe un drum nou. Unii dintre noi vor rade cand e rau, pentru ca stiu ca va fi bine. Din pacate, rad si cand e bine fiindca stiu ca va fi rau 🙂

PS. La nivel personal, sunt doua ambitii care ma bantuie: Bune Maniere si, mai nou, Croquante Spoons. Prima a aparut „din cauza” karmei, a doua dintr-o pasiune atipica si este cea mai frumoasa provocare (pe jumatate primita, pe jumatate creata) care imi zdruncina toata rezistenta la… schimbare.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...