Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
19 mart. 2010

Despre comunitati

Cat conteaza comunitatea?
Atat cat vrei 🙂 ar fi varianta scurta. Pentru ca si ca in calitate de (observati nuanta normei lingvistice, daaa? :P) blogger conteaza in masura iti doresti sa tii cont de feedback-ul primit.

Comunitatea, in feluritele ei forme si formule, defineste un rol social: vanzatorul din piata se defineste in raport cu acei cumparatori care il cauta si pe care i-a castigat in timp prin iscusinta sau corectitudine, omul responsabil de PR dintr-un departament se va pozitiona asa in raport cu relatiile pe care le intretine si baza de date pe care o administreaza, un blogger se defineste astfel in raport cu alti bloggeri si prin existenta oamenilor care il citesc sau ii scriu.

In online, comunitatea pe care bloggerul o formeaza  in jurul textelor sale devine un habitat pentru propriile sale idei care va regla in timp maniera de abordare si aparitia unui dialog. Tot pe scurt mai sunt de parere ca:
– abordarile capata (mai mult) sens daca exista o audienta
– doar prezenta comunitatii poate reafirma statutul de blogger
– oamenii din jurul blogului rezoneaza la modul in care sunt gandite/ vazute lucrurile mai rapid decat la cum sunt scrise/ spuse

In spatele unei comunitati se ascunde corespondent o nevoie sociala dintr-o serie de nevoi legate de apartenenta/ confirmare/ afirmare/ acceptare/  intelegere. Ne reglam, ne cizelam, ne ajustam doar in interiorul unei comunitati fara de care ne-am depersonaliza, ne-am voala, am devia.

Blogger sau scriitor?
Si unul si celalat traiesc prin scris. Sau din scris… Pentru ca ambii fac parada cu si prin cuvintele pe care le folosesc. Dar, in timp ce pentru un scriitor arta de a scrie sta in scris, pentru blogger validarea pe care o primeste din partea comunitatii nu sta in scris cat in gandirea lui (adica in modul in care vede si gandeste lucrurile despre care vorbeste).

Comentatorii care te citesc sau cititorii care comenteaza?
Imi e drag sa vad cum in functie de subiecte nou abordate (si, poate, si de maniera) apar aici (pe blog) oameni care indraznesc sa aiba replici. Care vin cu marturisiri simple, proaspete, relevante. Ma gandesc ca mai sunt si cei care citesc dar nu intervin. Pentru mine conteaza in aceeasi masura, desi feedback-ul ma ajuta mai mult pentru ca este vizibil.

Alaturi de cititorii pe care nu ii stiu, dar cred ca exista, simt nevoia sa ii amintesc mai jos pe cei care si-au facut aparitia pe acest blog de la inceput pana in acest moment:Dilema:
Si totusi, intr-o lume a imaginii mai sunt cuvintele cel mai bun canal de comunicare?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...