Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
19 apr. 2012

Deserturi organice pentru incepatori

In trecerea mea de la un meniu de zi cu zi normal la unul controlat, din care lipsesc mezelurile, lactatele si dulciurile cumparate, am inceput sa incerc acasa diverse variante de deserturi raw. Sunt cateva combinatii foarte usor de facut, pentru ca si eu sunt incepatoare si fac lucrurile cele mai simple pentru care nu am nevoie de roboti puternici de bucatarie ori alte ustensile necesare, nici de mirodenii si ingrediente complicate pe care eu niciodata nu le am in dulap in acelasi timp (mereu am ceva, dar imi lipsesc alte 3 lucruri pe langa).

Inainte sa va povestesc ce am incercat vreau sa ma opresc la cateva idei pe care le-am gasit intr-un grup de pe Facebook al celor interesati de alimentatia vegana fara foc. Food for thought:

– „adictia noastra e de fapt nu la un tip de mancare propriu zisa, ci la cele 3 elemente – sare, zahar, grasimi – continute in aceasta” (sursa)
– puteti sa va faceti in casa un detergent non toxic de curatare universala (sursa)
– sursa 1 si 2 pentru vopsea bio de par
– de ce sunt impotriva cuptorului cu microunde (sursa)
– si pisicutele :)) pot incerca hrana raw (sursa)

Acum iata combinatiile mele de novice:

bomboane afrodisiace din migdale hidratate peste noapte, puse in blender si mixate cu miere. Am facut mai multe variante: in unele am pus scortisoara, pe altele le-am trecut prin pudra de roscove, unele au avut vanilie si le-am pudrat cu pudra de migdale, iar ca maxima decadenta pe cateva le-am dat prin zahar brun. Eu pun mirodenii in functie de ce am. Au iesit niste bombonele placute la gust, satioase din care am mancat o zi intreaga.

sandwich cu mar si crema de caju: din caju hidratate (doar cateva ore, daca stau prea mult in apa crema nu mai iese atat de legata) cu stafide stropite cu zeama de portocale, sofran si miere. Am facut straturi alternative de crema cu felii de mar. Se poate orna sau nu cu pudra de roscove.

budinca de migdale (mi-ar fi placut sa pun si cateva nuci) hidratate, cu coaja de lime, cardamom, miere (mi-ar fi placut sa pun sirop de agave) si scortisoara pentru pudrat

Acet tip de desert se poate face usor din combinatii de diferite nuci si fructe uscate (imi pare ca se potrivesc cel mai bine curmalele fiindca leaga compozitia) si chiar cu fulgi de ovaz si hrisca (inspiratie 1 si 2). Sper sa fiu consecventa si sa ma apuc si de lucruri mai sofisticate. Daca aveti sugestii, m-ar ajuta.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...