Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
26 iul. 2011

De unde imprumuti carti acasa?

Tin minte ca acum vreo 5 ani, oricum dupa ce terminasem facultatea, mi-am facut un abonament la BCU fiindca de la un moment dat puteai sa intri sa citesti si daca nu mai erai student. Faza e ca nu am ajuns nici macar o singura data si mi-a parut rau ca in sfarsit aveam acces la carti si dupa terminarea facultatii dar nu am profitat de ocazie.

Azi, o colega m-a intrebat daca nu cumva stiu de unde isi poate imprumuta carti acasa (in ideea in care iti e mai comod asa sa strecori cititul printre celelalte activitati si planuri de familie). Si singurul loc pe care eu il stiu este biblioteca Fundatiei Friends for Friends, unde se ajunge usor fiindca e chiar in centrul orasului aproape de Cismigiu. Au carti din marketing, comunicare, creativitate, design sau economia cunoasterii, iar regulile de functionare sunt friendly enough: se pot imprumuta maxim 3 carti o data pe care le poti tine timp de 2 saptamani.

Eu am ajuns o singura data la ei sa ne imprietenim,  anul trecut, cu ocazia unui eveniment cu dorinta de carte organizat la Cafffe Creativa cand am aflat ca au peste 4oo de titluri noi si 2 eBook readere. Acum in biblioteca sunt disponibile in jur de 1000 de titluri, cumparate sau stranse din donatii, iar ambitia lor cea mare este ca pana la sfarsitul anului sa stranga 3500. Asa ca daca aveti carti pe care vrei sa le donati (de comunicare sau se business) duceti-le aici, astfel incat sa se poata bucura si altii citindu-le. Plus ca, am vazut ca printre cartile de pe rafturi au o familie cu strumfi pe care iti e imposibil sa nu ii gasesti simpatici.

Din pacate pentru mine, in cursul saptamanii au program pana la 18.00, oare cand si unde voi vedea prima biblioteca deschisa non-stop? Cred ca doar asa ar exista sanse sa ajung, plus ca mie noptile imi plac mai mult afara din casa 🙂

Credit foto

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...