Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
26 mart. 2012

De ce nu ne schimbam

Pentru ca nu vrem. Pentru ca si atunci cand vrem ne blocam de modul in care ne-am obisnuit sa facem lucrurile. Pentru ca noi consideram ca nu avem beneficii. Pentru ca nu ne simtim pregatiti si stim ca intotdeauna mai e timp.

Pentru ca avem un set de informatii pe care ne bazam de fiecare data si dupa care am creat anumite tipare. Pentru ca atunci cand nu putem evalua noile informatii pe care le primim, cele vechi, nefiind discreditate, raman si se cimenteaza si mai mult. Pentru ca nu avem incredere.

Pentru ca nu intotdeuna putem analiza obiectiv. Pentru ca nu stim cum sa folosim informatia in fata careia nu reactionam. Pentru ca nu invatam in mod organizat procese prin care sa restructuram modul in care gandim si luam decizii. Pentru ca nu generam constant variante noi, nici profesional nici pentru a ne trai fericirea personala.

Pentru ca folosim aceeasi abordare in care vedem lucrurile. Pentru ca ne dorim mai mult sa nu gresim decat sa folosim greselile pentru a ajunge la o (alta) solutie corecta. Pentru ca mai mult selectam decat generam. Pentru ca aroganta concluziilor rigide la care ajungem ne este auto-suficienta.

Pentru ca bunavointa si sfaturile, fara antrenament, nu duc la performanta. Pentru ca nu ne rafinam ideile in care credem. Pentru ca ni se pare ca e o pierdere de timp. Pentru ca ar insemna sa recunoastem fata de noi si fata de ceilalti ca facem ceva gresit.

Pentru ca avem nostalgii. Pentru ca stim ca adaptarea este inconfortabila. Pentru ca nu vrem ca altii sa profite de pe urma schimbarilor noastre (mai ales daca acestea se cer). Pentru ca schimbarea inseamna abandonul a ceva ce noi insine am construit.

Cate dintre informatiile noi pe care probabil le cititi in fiecare zi din online au puterea sa va schimbe? Si pe cate dintre ele va ganditi le transformati in idei utile pentru voi?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...