Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
6 dec. 2011

De ce nu am invatat inca…?

Trebuie sa recunosc, sunt foarte dezorganizata pe timpul meu. Am capricii si fac lucrurile dupa stare. Si, nu stiu cum, dar nu-i greu deloc sa iti spui ca n-ai stare de nimic. E aproape o poezie sa te transformi in spectatorul pasiv al propriei vieti. Sa fii atat de aproape de scena dar sa nu simti greutatea privirilor care te fixeaza. Sa fie aceasta detasare un rasfat personal?

Satisfactia sta in indeplinirea obiectivelor, dar oare o structura rigida dupa care ne organizam sa facem lucrurile nu ne robotizeaza? Daca aseara supermarketurile erau hiper-aglomerate ca si cum s-ar fi impartit lucrurile gratis, asta nu ne face sa ne dorim sa fi iesit la cumparaturi cu o seara dupa? Sau trei inainte? Daca toti ne planificam Revelionul inca din toamna pentru a fi siguri de ce gasim, nu cumva mecanizam toate trairile noastre?

Iti poti programa fericirea doar pentru pauza de masa? Sau starea de relaxare de la 8 la 9 jumatate seara? Daca faci ceva in care esti implicat cu totul, corpul tau, privirea, gandurile, gesturile sunt acolo. Si omul asta esti tu, indiferent ca stai in trafic, esti la birou sau ai iesit sa te plimbi prin mall. Gandurile tale se insotesc peste tot.

Imi aduc aminte ca pe vremea cand eram la facultate stiam tipe care faceau 2 facultati. Era fascinant! Sa poti sa te imparti in 2 domenii diferite, sa nu le amesteci si sa iti gasesti timp pentru ambele in egala masura. Aveam chiar exemple de tipe cu 2 facultati si un job. Supra-natural! Cum, cum faci asta? Si cum faci asta bine? In ce masura iti stabilesti sa faci lucrurile pentru a nu fi surprins ca n-ai stare de niciunele?

Cum fac mamele care dupa o zi de munca, fac cumparaturile, gatesc, fac curatenie si se joaca ori macar stau de vorba cu copiii lor? De unde gasesc energia fizica sa nu le apuce cascatul dupa ora 4 la amiaza? Cand merg sa plateasca facturile? Daca lucrezi 9 ore pe zi, in acelasi interval orar in care sunt deschise majoritatea locurilor unde ai putea avea treaba, cum faci sa le prinzi deschise?

Inca nu am invatat sa ma organizez intr-atat incat sa pot face lucrurile de care am nevoie atunci cand ele trebuie facute. Dar daca printre voi sunt tipe care imi pot spune cum isi organizeaza timpul, cred ca e cazul sa invat si eu. Nu de alta, dar ma simt contra timp si nu am nicio idee cum as putea sa ajung sa platesc lumina cand acolo nimeni nu se organizeaza dupa programul meu. Spuneti-mi voi ce se face, ce alerte trebuie sa setez, ce instrumente as putea folosi sa intru si eu in randul lumii

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...