Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
1 ian. 2011

De ce 1 Ianuarie nu e un inceput bun

… pentru ca schimbarile vin pe un fond de saturatie, cand dorinta de a nu mai pastra conventiile este mai mare decat confortul personal. Iar in prima zi a anului corpul nostru este prea ocupat sa se refaca iar mintea prea obosita pentru participare…

Pastram zi de zi conventii care nu ne mai ridica niciun semn de intrebare: trecem prin aniversari cu nelipsitul tort cumparat, evadam la munte vineri pe seara sa ne reintoarcem duminica, ne uram intotdeauna sanatate, fericire si bucurii. Schimbarile isi  rezerva dreptul sa ne controleze atunci cand noi nu le putem gestiona, si se intampla sa fie sanse mai multe sa vina si plece dupa cum vor ele decat dupa cum vrem noi.

In plus, corpul are propriile sale nevoi insensibile la cifrele din calendar. Uneori e nevoie sa facem excese pentru inceta (renunti la fumat dupa ce ai fumat prea mult din banii, timpul si tigarile tale dar si ale altora), asa cum alteori e de preferat sa nu ne apucam niciodata daca stim ca nu ne mai putem opri (nu mergi in vacante in Vegas sa nu joci banii de paine). Cu toate acestea, pentru a-ti consuma experientele e mai bine sa pierzi totul decat sa nu ai nimic.

Abuzam de iluzia puterii primei zile din an, patrand conventia ca este ziua unui nou inceput cand de fapt este ultima ocazie majora de nu schimba prea multe dintre lucrurile cu care suntem obisnuiti. In cate feluri radical diferite ai petrecut Revelionul pana acum? Si nu, daca e vorba de trecerea dintre ani la umarul unui alt prieten/ altei prietene, la o alta petrecere sau cu un meniu nemaimancat inca nu se pune… Nu pentru ca nu ar putea fi considerate si acestea niste experiente, ci pentru ca de fapt nu sunt mai mult decat niste tatonari pe acelasi continut psihic personal.

Si pentru ca nimeni nu se bucura la ceva previzibil, inceputul de an e fals motivational cand nu aduce decat cateva kilograme in plus si dureri trecatoare de cap… Dar inceputul fiecaruia dintre noi sta de fapt in acel moment irepetabil cand ne enervam suficient de tare si pur si simplu ne  oprim din ce facem pentru a incepe sa facem ceva diferit. 1 Ianuarie nu ar fi un inceput bun nici daca ar incepe intr-o zi de Luni, dis de dimineata, cu cer senin si fara precipitatii!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...