Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
24 oct. 2013

Darul nepretuit al iertarii

Ne dorim sa fim fericiti si iubiti. Si de cele mai multe ori, credem ca una nu poate exista fara cealalta, ori ca e foarte greu sa stii sa fii fericit stiind ca nu esti iubit. Cu iubirea… e mai intotdeauna complicat. Pentru ca in sensul ei cel mai profund, inseamna acceptare neconditionata. Adica a accepta chiar si acele lucruri care te dor. Iar pentru a accepta fara conditii, pentru ca nu iubesti pentru tine, iubesti pentru celalalt, trebuie sa invatam sa iertam.

Iertarea este cea care face loc pentru iubire. Dar in viata sunt situatii si situatii… Uneori te intrebi daca merita sa ierti pe cineva, mai ales cand acea persoana nu e constienta ca ai iertat-o. Alteori,  daca chiar merita sa oferim iertarea cand nu mai e iubire acolo care sa umple locul. Sau daca are sens sa ierti pe cineva care nu mai este in viata. Raspunsul este: Da! In oricare din cazuri. Merita, pentru ca iertarea iti aduce vindecarea personala si acesta este darul pe care ni-l facem noua insine. Cand ierti si te ierti obtii 2 lucruri miraculoase: te vindeci si te eliberezi. Sau il vindeci si il eliberezi pe cel care are nevoie de iertarea ta.

Cand baltim in judecata, resentimente, ura sau durere suferi pe de-a-ntregul… Corpul incepe sa produca cantitati tot mai mari de hormoni, cortizon si adrenalina, care cu timpul compromit sistemul imunitar si produc boli cardiovasculare. Mintea e ratacita si imprastiata in zeci de scenarii negative…  E greu sa poti ierta pentru tot raul care ti s-a facut. Mai greu de atat, e sa te ierti pentru rele, greseli, minciuni si suferinta provocate cuiva drag.

In cazurile grave, iertarea se obtine incet, picatura cu picatura, iertand strat cu strat din marea poveste. Alteori e nevoie sa iertam o persoana de mai multe ori pentru a putea sa ne eliberam de reziduurile trecutului. Din fericire, mintea si corpul, care sunt foarte conectate intre ele, sunt foarte flexibile. Si pentru a le reechilibra e mare nevoie sa renuntam la emotiile toxice. Facand asta, corpul se intoarce automat in starea de vindecare si auto-reglare iar la nivel emotional nu doar ca ne eliberam de trecut dar si iti cresti si abilitatea de a iubi si de a fi iubit.

Fiecare dintre noi are in sine puterea de a ierta, pentru ca este in firea lucrurilor ca natura sa elimine ce e toxic si sa se intoarca la starea de bine. Important e sa nu te abati de la intentia ta.

Intelegere – iertare – iubire pentru toti cei care avem nevoie de ele!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...