Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
21 mart. 2013

Daca semintele nu dau roade

In viziunea primelor popoare, fertilitatea era considerata una dintre necesitatile umane aflate sub protectie divina.  Plantele, animalele, cristalele, pietrele si culorile, prin puterea lor, sunt reprezentari ale rodniciei umane sau a naturii. Au forta de simbol fertil taurul sacru, rodia sau marul, elefantul alb, floarea soarelui si graul, lumanarile albe, Iepurasul de Paste, migdalele, Martisorul, perlele… si cine mai stie cate sunt.

Nu in ultimul rand, ritualuri si mirodenii inzestrate cu proprietati terapeutice au devenit asemeni unor tool-uri alternative folosite si recomandate pentru intretinerea si cresterea fertilitatii. Cine nu a auzit ca rozmarinul, busuiocul ori nucsoara au si aceasta calitate sa le consume cu bagare de seama ori sa nu se ia dupa vorbe 😉

Regulile de consum ar trebui insa aplicate nu doar asupra mirodeniilor ci a intregii alimentatii, intrucat obezitatea creste riscul de infertilitate. Exista insa si cauze care nu pot fi explicate si care duc la situatii de fertilitate redusa la femei inainte de 32 de ani sau chiar la aparitia menopauzei inainte de 28 de ani, lucru de neimaginat pe vremea bunicilor nostri. 

In urma cu o luna Clinica de Fertilitate Gynera – aici site-ul lor – a prezentat la o manifestare stiintifica internaționala rezultatele unui studiu realizat pe un numar de peste 500 de proceduri de Fertilizare in Vitro pe care le-a efectuat in ultimii 2 ani. Una dintre concluzii a fost ca numarul femeilor tinere cu imbatranire prematura a ovarelor sau menopauza precoce a crescut ingrijorator in ultimii ani. Dintre cazurile clinicii sunt date ca exemplu femei care au intrat la menopauza la doar 22-25 ani. Cu toate acestea, in ciuda tuturor investigațiilor, in 15% din cazuri, cauza infertilitatii nu poate fi identificata.

Si atunci, pentru protejarea fertilitatii nu mai ramane decat testarea fertilitatii la timp. Va semnalez ca in fiecare zi de Vineri, Clinica de Fertilizare Gynera ofera un discount de 50% celor care doresc sa isi faca testul de fertilitate. Ceea ce inseamna 170 RON/ pachet pentru femei redus de la 340 RON si 50 RON pentru barbati redus de la 100 RON!

Clinica garanteaza identificarea precisa a celulelor reproductive din laborator prin introducerea unui sistem video computerizat specializat, primul de acest tip din tara.

Aceasta oferta face parte din campania Fertility Friday si este dedicata femeilor si barbatilor care nu au probleme cunoscute de fertilitate, dar vor sa isi testeze potentialul fertil si sa ia masuri preventive adecvate.

Daca doriti sa va faceti acest test gratuit lasati un comentariu pe blog si vi se va comunica anume cand urmeaza sa aveti programare la clinica. In cazul in care sunt mai multe cereri trebuie sa aleg o singura persoana pe care o voi  anunta printr-un update la acest post.

Realitatea face ca optiuni si consiliere se gasesc dar epuizarea celulelor reproductive sa nu se poata trata!

UPDATE: Alexandra, pentru ca inca nu ai ajuns la medic, iar o recomandare personalizata ti-ar indeparta incertitudinea pe care o ai acum, sortii au facut sa primesti tu testul pentru verificarea potentialului fertil.  Astept pe mail numele complet pentru programare. Multa sanatate si implinirea visului de a fi mama si pentru Aura!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...