Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
9 ian. 2010

Cuvinte care inspira optimism

Asaaa, se pare ca zilelele astea ma joc cam mult (dar, nu ma pot abtine 😛 ) si fac tot felul de incercari ludice. In final, se lasa cu zambete largi si cam asta e ideea de for fun 🙂

Prin urmare, dupa ce am incercat un experiment culinar (starea personajelor implicate e ok, deci reteta e safe :)) ) mi-am reamintit ca personal cuvantul proiect intodeauna mi-a sunat plin de optimism. Desigur, am si alte cuvinte care mi se asociaza frumos cu stari, situatii, oameni. Uneori, cuvintele mai au si un sens al nostru, intim, subtil, asa ca aparent nu toate cuvintele suna “la fel de optimist” pentru toata lumea 🙂

Neologismele, de exemplu, mie imi suna pline de optimism, pentru ca reprezinta studiul de caz din teza mea de licenta: e un caz particular, cand cuvantul depaseste sfera comun acceptata de sens si poarta si conotatii legate de reusita, succes, bucurie…

M-a bucurat faptul ca in jocul meu am primit reactii multe, rapide, vesele (la o ora nu tocmai ortodoxa 😛 ) si o data cu ele si cuvinte care sa poata intregi o lista de cuvinte optimiste. Le enumar mai jos fara a le ordona dupa vreun criteriu al importantei (pentru ca importanta e data de experientele sociale ale fiecaruia iar cuvintele au venit din zone diferite, complementare- asa zic eu 😛 ).

Asadar avem: plimbare, prieteni, petrecere, cumparaturi, vacanta, rasarit, lemur, rodie, curcubeu, kinder, gusteri si crevete (care au aparut prin asociere cu lemurul– da, ala din Madagascar dupa cum mi-a soptit Toma), care guster si crevete au generat la randul lor un alt cuvant optimist- buburuzele (all time favourite dupa cum remarca Horia).

Au mai fost amintite: concediu, sarbatori, colinde, mare, libertate, iubire, dragoste, cabana, credinta, altruism, cozonac, fulgi de nea, rasarit de soare, capre negre, floare de colt, ciripit de pasarele, iarba verde, roua, brad, panorama, o cana cu vin, petarde, sampanie, ruleta si poker (nu va riscati inutil, ultimele doua nu au venit de la mine, vedeti tweetul aici si nu, nu e tweet sponsorizat =)) ).

S-au repetat vacanta si roua si de departe am apreciat lemurul, caruia nu ii stiam potentialul de a provoca atatea zambete si buna dispozitie…. Si cu toate ca vorbim de cuvinte optimiste pana in forma literelor, un raspuns mi-a starnit si emotii mai dulci-amarui: “Inima mea bate intr-un ritm optimist”.

Ne-ar mai fi ramas de deslusit o dilema si o intrebare (la asta am dedus insa ca ar putea fi vorba de licurici 😛 )

Am zambit mult, am ras si am descoperit impreuna cuvinte la care va sfatuiesc sa va intoarceti dupa cum simtiti ca aveti nevoie de ele. Iar celor care au participat spontan 😛 in jocul meu le multumesc (un alt cuvant pe care il vad curat si optimist 🙂 )

Dar voua ce alte cuvinte va suna optimist? 🙂

PS. Da, imi dau seama: jocul asta este so much Ciubotaru style (care le-a exploatat mai abitir si mai profund decat mine) dar el nu are nicio vina ca s-a apucat mai devreme 😛 iar eu nu ma puteam abtine din a incerca pe propia piele 😛 Desigur, indirect si (doar 😛 ) din acest punct de vedere si lui trebuie sa ii multumesc :).

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...