Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
1 mart. 2012

Cum sa aduci bucurie in 12 pasi

1. Pui canadiana pe tine si te repezi la serviciu. Nu uiti insa sa iei o patura pentru batranul de la colt. Ramai cu o stare de bine toata ziua.
2. Vezi cutia cu reviste si hartii, pe care nu le-ai aruncat ci le-ai strans. O duci la un centru de reciclare. Ai o zi perfecta. Si nu te intrebi de ce.
3. Iti scoti parintii la restaurant. Atat de rar se relaxeaza acum si ce pofta de viata aveau pe vremuri. Se lasa greu convinsi, dar la final te roaga sa-i mai scoti.
4. Ii cumperi prietenului tau chitara mult dorita. Poate ca nu o sa ajunga un mare chitarist, dar i-ai implinit un mare vis.
5. Organizezi o petrecere surpriza la serviciu. Fara sa ai un motiv anume. Doar sa va simtiti bine impreuna.
6. Scrii la calculator memoriile bunicului tau. Le legi intr-o carte si i-o daruiesti de ziua lui. Plange ca un copil.
7. Ii spui la multi ani prietenei de peste ocean si ii trimiti filmuletul cu petrecerea pe care ai dat-o in cinstea ei aici. Ai reusit sa strangi toata gasca din liceu. De mult nu v-ati mai distrat asa de bine.
8. Ridici un pet de pe strada. Si simti ca ai face asta de cate ori ar mai fi nevoie.
9. Vizitezi rezervatia de zimbri de la Hateg, pe cale de disparitie. Si nu te duci singur, ci cu toti copiii prietenilor tai. Bucuria e mai mare asa.
10. Mergi in parc cu 3 masini de facut zapada si le dai drumul. Toti copiii sunt in delir si vin la tine ca la Mos Craciun. Si atunci scoti plasa cu dulciuri.
11. Ii spui iubitului tau ca prima ninsoare din an va fi mereu a voastra. Iti marturiseste ca l-ai facut fericit.
12. Decizi sa te bucuri de tot ce ai. Esti sanatos si norocos de parca Mos Craciun ti-ar fi indeplinit zilnic cate o dorinta.

Am citit cele 12 idei intr-o agenda „pentru oameni mari” la sediul ING Bank, unde am intrat pentru prima data, eu neavand nicio experienta la activ cu ING. In aceasta seara o mana de bloggeri au fost invitati sa testeze in premiera o aplicatie mobila de Fast Pay pentru facturile de utilitati.

Si aici urmeaza partea pe care o veti citi intr-o forma sau alta si pe alte bloguri, asta daca ii cititi pe bloggerii pe care ii stiu si eu 🙂 Asadar, pentru a putea folosi aplicatia (care de la 1 Martie se downloadeaza gratuit din App Store sau din Android Market) trebuie sa ai un cont la ING. Eu nu am dar am vazut cum functioneaza: scanezi codul de bare de pe factura cu telefonul (evident un smartphone), care te scuteste de vechea varianta de a completa manual datele de pe factura,  te autentifici cu codul de pe Digipass si plata e efectuata.

E un fel de versiune moderna de Home Banking pentru telefoane mobile cu care e posibil sa faci mai multe operatiuni bancare: sa iti verifici contul, sa tranferi bani in alte conturi pe care le detii, sa vezi ce tranzactii ai efectuat sau chiar sa identifici unde sunt cele mai apropiate ATM-uri.

Costuri personale? Platesti pentru serviciul de Home Banking 4 lei lunar si cate 1 leu, suma fixa, pentru fiecare plata facuta prin aplicatie. UPDATE: platesti 3 lei pe luna abonament. Costul de 1 leu este in cazul Card Start si Webcard – cost al tranzactiei in Home Bank.

Ce e misto? Ca echipa interna de programatori a dezvoltat aplicatia si ca au lift extern cu care urci pana la etajul 12 unde are sediul ING. Practic vezi cum te inalti deasupra cladirilor si dintr-o data poti privi peste ele. Si inca nu v-am spus ce se afla la etajul 14… Sau cine se afla in spatele contului lor de Twitter 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...