Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
10 dec. 2012

Criza intima in 2012

2012 a fost pentru mine un an de izolare. M-am indepartat foarte mult de lucrurile care imi aduceau bucurie, iar ceea ce faceam candva cu entuziasm a devenit intre timp mecanic, uneori spartan. Foarte greu mi-a fost sa inteleg ca poti sa ajuti pe cineva primind nu doar facand ceva pentru celalalt.

Stiu persoane care tin evidenta a tot ceea ce fac si chiar si atunci cand primesc ceva contabilizeaza pentru a sti cat sa dea in schimb. Nu stiu sa dea ceea ce trebuie sa dea… Relatiile noastre sunt cuantice, nu matematice. In acest an mi-au lipsit oamenii care primesc fara sa isi faca socoteala ca trebuie sa iti dea inapoi dar si cei care daruiesc din convingere, nu pentru ca vor sa prinda o oportunitate. Fata de cei care conteaza pentru mine, inca primesc lectia sinceritatii, a generozitatii, a deschiderii…

Recunosc ca in acest an m-am cam luptat si cu asumptiile care se fac pentru mine. Cand mi se propune o alegere prefer sa mi se prezinte partile bune fara sa mi se impregneze liberul arbitru cu decizia care nu imi apartine. Orice alegere mi se prezinta doar eu am mecanismele care ma fac sa vad lucrurile asa cum le vad… Si cand altcineva are dreptate cu alegerea pe care mi-o face, insa eu aleg varianta mea, este pentru ca eu cred ca lucrurile bune vin experimentand. In ciuda lipsei de timp, de bani, de energie nu exista alegeri gresite, exista doar lectii de viata mai mici sau mai mari de care ai nevoie.

Si pentru ca nu puteam sa ma prefac ca nu mai exista, m-am luptat chiar si cu propriul meu blog. Nu prea am fost deloc prezenta la lucrurile care se intampla in jurul lui si nici nu m-am bucurat de ce s-ar fi putut petrece cu el daca il hraneam zilnic cu atentia mea. Cert e ca de cand am schimbat tema de blog, imi imaginez ca pasarile alea de pe fundal sunt niste colibri care ma invita sa gust din nectarul si bucuria vietii. Ceea ce va doresc de asemenea la anul care vine sau chiar incepand de azi!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...