Alina Constantinescu

21 iun. 2020

Cârnați crud-uscați cu cinci descrieri la pachet

Cât de surprinzători pot fi niște cârnați cu aromă surprinzătoare? Spre surprinderea tuturor, voi spune că deloc surprinzători – dacă e să judec după etichetă. Dar să judecăm după conținut și ce putem face bun din el.

Se dă următoarea cerință: refaceți descrierea pentru cârnații picanți de la Agricola, sub formă de titlu și paragraf care să se încadreze în maxim 420 caractere.

Caracteristici produs:

– cârnați subțiri, picanți, din amestec de porc și vită, afumați cu lemn de esență tare
– pe foc pielița se întinde aproape până explodează
– lasă grăsime considerabil
– ambalaj elegant în cutie de carton
– produs mass-market

Descrierea de pe ambalaj este:

Produs crud-uscat, afumat cu lemn de esență tare.

Plăcerea gustului și dependența de aroma surprinzătoare, transformă Cârnații Sticks Picanți de la Agricola în gustarea nelipsită. Orice ocazie devine pretext pentru un sticks cu accente rustice, miros de boia și urme subtile de usturoi ce înnobilează amestecul de carne de porc și vită. Cârnații Sticks Picanți de la Agricola – aromați, picanți, surprinzători.

Varianta originală are următoarele dezavantaje:

– virgulă între subiect (plăcerea și dependența) și predicat (transformă)
– dezacord (un sticks)
– repetiția fără valoare stilistică (surprinzătoare, surprinzători)
– prezintă argumente discutabile, neconvingătoare (dependența de aromă, gustarea nelipsită, orice ocazie devine pretext, urme subtile de usturoi)
– nu arată produsul din perspectiva consumatorului (what’s in it for me?)
– nu folosește forma conversațională a cuvintelor sau folosește cuvinte abstracte (transformă, accente, înnobilează, sticks)
– textul nu are ritm, nu convinge și nu e frumos

În cinci cuvinte: nu e pe gustul meu. Și eu sunt unul dintre consumatori – mai mult de etichete, uneori și de cârnați. Așadar, am refăcut descrierea. Nu doar o dată! De câteva ori.

Prima variantă – serioasă, clară:

Produs crud-uscat, picant, ușor afumat.

Pentru mirosul de fum, dar și pentru culoarea plăcută, am afumat cu lemn de esență tare. Pentru umplutura cu pretenții am folosit carne de porc, dar și de vită. Pentru gustul picant, dar și puțin iute, am pus mirodenii și ceva usturoi. Și pentru a-i prăji repede, dar și pentru a-i consuma elegant, i-am făcut subțiri. Aceștia sunt Cârnații Subțiri Picanți marca Agricola.

A doua variantă – săltăreață, optimistă:

Felicitări – ai ales un produs crud-uscat!

Înviorează-ți prânzul, sau de ce nu, chiar cina, cu acești Cârnați Subțiri Picanți marca Agricola. Afumați cu lemn de esență tare care se simte-n aer. Din carne de porc și vită spre desfătarea tuturor simțurilor. Cu mirodenii și puțin usturoi pe care le-am adăugat cu cele mai bune intenții. Se prăjesc repede și – atenție! – se mănâncă la fel de repede.

A treia variantă – argumentată:

Pentru cei care adoră gustul picant

Cele mai puternice arome se întâlnesc în umplutura acestor cârnați crud-uscați. Nu doar că i-am condimentat cu boia și puțin usturoi, dar i-am preparat din carne de porc și vită și i-am afumat cu lemn de esență tare. Când ți-e poftă, și nu numai, prăjește la foc mic Cârnații Subțiri Picanți Agricola. Din fericire, se prăjesc repede!

A patra variantă – expresivă, jucăușă:

Crud-uscați și fără zen

Buni la casa sufletului, acești cârnați din carne de porc și vită îți cresc pe loc pofta de viață. Totuși, nu-ți rezolvă problemele emoționale, ba chiar îți agită simțurile cu boia și puțin usturoi. Superbi, sentimentali, slim fit. Obligatoriu afumați cu lemn de esență tare. Singurul lucru domol e că se prăjesc la foc mic. Gura mare, se dezlănțuie pe farfurie!

Să ne fie bine. Și citiți eticheta!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...