Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
21 nov. 2011

Concurs la Medas pentru cititorii de blog

Daca de curand am dat pe blog un voucher pentru lectura, zilele astea am de oferit 3 vouchere pentru sanatate.

Asa cum spuneam, clinica particulara Medas (ii gasiti pe facebook si pe twitter) ofera gratuit publicului larg un set complet de analize care pe de-o parte te ajuta sa vezi daca esti sau nu suspect de diabet, iar pe de alta parte, ii ajuta pe cei diabetici sa verifice evolutia bolii. Aici sunt detaliile.

Analizele se fac dimineata pe nemancate (incercati sa nu mancati cu cel putin 10 ore inainte, pentru un rezultat corect – desi glicemia se va masura pe ultimele 3 luni tocmai pentru a preintampina false rezultate). Pentru cei care vor sa depisteze prezenta diabetului se va face analiza sangelui, un EKG si un control pentru fundul de ochi (e necesar pentru a vedea starea vaselor de sange care in cazul prezentei diabetului sunt marite).

Pentru cei care au diabet si trebuie sa isi evalueze starea de sanatate, este obligatoriu sa faca in plus testarea sensibilitatii periferice a piciorului. Exista ceea ce se numeste „piciorul diabetic”, adica afectarea vaselor de sange la nivelul membrului inferior, care asociata cu infectii locale poate duce la amputatie.

Cititorii acestui blog primesc, pe langa setul de analize gratuit, o consultatie in particular cu medicul diabetolog. In urma discutiei pe care o veti avea cu medicul, vi se explica rezultatele dar aflati si alte lucruri mai putin evidente (din analizele de sange, pe langa nivelul glicemiei, pot fi aduse in discutie posibile anemii, complicatii asociate colesterolului rau ori eventuale boli cardio-vasculare). E o discutie pe care e bine sa o aveti pentru a intelege ce aveti de facut.

Pentru a primi unul dintre cele 3 vouchere (pe care le puteti folosi pana pe data de 10 decembrie) ramane valabila intrebarea mea la care va invit sa raspundeti astazi in comentarii: cu cine vorbiti cand aveti nevoie de un sfat cu privirea la sanatatea personala? Cui cereti parerea?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...