Alina Constantinescu

Alina_Blog
11 mai 2017

Cereal killer

Îmi plac batoanele cu cereale! Așa de mult că de câteva săptămâni le încerc pe toate. Dimineața, noaptea, ziua și noaptea. Noaptea sunt cele mai bune. Cu ovăz, cu semințe de in, cu cânepă dar și cu migdale și piersici, curmale și cardamom, ghimbir, susan, chilli, must de struguri, chia și ananas, trandafir, spirulină, lămâie, dude, portocale, ala bala.

Îmi plaaac!

Odată am mâncat cinci. Sau șapte! Oricum după ce am trecut de trei cred că am amețit și am visat curcubee. Eu un curcubeu așa de elastic ca o gumă și dulce ca o gogoasă, n-am mai văzut. Și ce tare e un vis cu un curcubeu! Dar cu un curcubeu de cinci ori? He-he!

 

All the things. Varianta cu cereale.

All the things. Varianta cu cereale.

De-asta îmi plac și clătitele cu banane și ovăz și ovăzul cu lapte de migdale și afine. În lumea mea, vara răsar câmpurile de lavandă și iarna ninge cu fulgi de ovăz peste care pun zahăr brun. Zeci și sute de semințe minuscule de chia țopăie încolo și încoace de bucurie și se iau de mânuțe alergând la vale spre frunze de ceai verde, vitamina C și râuri de ciocolată. Aaaa, păi am uitat să zic că e vorba și despre ciocolată. Dar de ce vă mirați așa? Ce poveste ar mai fi poveste fără un strop de ciocolată amăruie?

Povestea asta nu-i pentru oricine. Oricum nu e despre orez! Batoanele cu orez n-au făcut cinste nimănui. Sunt lipicioase și arțăgoase, hm, și din când în când se mai împrietenesc cu câte o stafidă. Mai bine caju ușor de ronțăit, cu vanilie și smochine. Chiar și cu fulgi de cocos dacă trebuie. Dacă trebuie, am zis.

Și când vreau să dau volumul de veselie mai tare, trec pe praz și ceapă verdeee! Aham, vă mai zic eu…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments

 1. Carmwn |

  Batoane sa fieeeeee!
  Si curcubee!
  Multe curcubee!
  Aaa… si ciocolata,multa,multa ciocolata !

  Răspunde
Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...