Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
2 iun. 2010

Cea mai urbana intrebare din acest sezon

Stim deja cat de inutile sunt lucrurile care repeta desi nu ne folosesc la nimic. Sau cum ignoram in mod automat mailurile care nu ne convin. Si cat de banal raspundem la intrebari care sunt la fel de banale. Iar una dintre ele este clasica interogare cu scop de socializare: Ce mai faci?

Desigur, scopul acestei intrebari nu este de a descoperi vreun adevar existential si cu atat mai putin vreuna dintre nemuririle sufletului nostru. Intrebarea este la fel de seaca, uzata si lipsita de sinceritate ca si intentiile aspirantelor la Miss World de a salva lumea de saracia globala.

Pentru ca de fiecare data cand nu prea avem chef de discutii, dar trebuie sa fim amabili, cand cautam o introducere usoara intr-un dialog al carui singur scop e sa obtinem o favoare sau cand pur si simplu vrem sa ne inghiontim in replici, intrebam scurt: Ce faci?

Prin urmare, ducand catre unul din acele contextele asumate dar neverbalizate (cand stim amandoi dar ne prefacem ca nu stim) si raspunsul care precede aceasta pseudocuriozitate fireasca este pe masura. Si de regula nu depaseste un singur cuvant: Bine!

Cat de departe de ceea ce se petrece cu noi este aceasta replica, ea avand singurul scop al politetii minime ci nu al vreunei psihanalize serioase, nici nu mai conteaza. Ar fi o impolitete si mai mare sa arunci tot ce ai pe suflet oferind totusi pentru aceasta intrebare varianta corecta de raspuns. Nestiind care sunt motivele reale ale acestei chestionari prietenesti, te multumesti adesea sa dai la schimb o chestie monosilabica celor care intreaba la fel de monosilabic.

Si cum nu gasesc sinceritate, nici curiozitate, nici interes real in acest monoton Ce mai faci? primit zilnic, am decis pe proprie raspundere sa deschid posibilele dialoguri cu cea mai urbana intrebare din noul sezon. Inainte de a va spune care e intrebarea la care m-am gandit, as vrea sa va ofer motivele pentru care o voi folosi:
– este surprinzatoare, un pic intriganta si perfecta cat sa atraga atentia
– izvoraste dintr-o curiozitate sincera
– dezvaluie din atitudinile, comportamentele si detaliile despre stilul de viata ale celui care raspunde
– si e cat se poate de… urbana 😀
– pentru ca am testat-o si oamenii raspund consistent 🙂

Asadar, va felicit ca ati citit pana la final (ceea ce imi spune ca sunteti foarte curiosi) si daca se intampla sa ne vedem fiti pregatiti. Exista sanse sa ma auziti intreband direct: Tu iti faci lista de cumparaturi?

Si inca ceva! La telefon raspund mai nou: Yes, baby! Asta ca sa nu credeti ca ati gresit numarul 😛

PS. Nu, nu trebuie sa ma sunati sa verificati pe bune! Nici acesta nu e un post platit pentru vreo noua campanie de telefonie mobila. Inca 😛

Credit foto: Loops666

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...