Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
25 iun. 2010

Ce tool-uri de social media folositi?

Cred ca in mediul online (ca de altfel in fiecare domeniu) exista etape care aduc cu sine intrebari specifice. Si ca in functie de oameni, nivel de utilizare si gradul de interes reapar de fapt constant aceleasi intrebari. Interesant este ca raspunsurile pot fi diferite in functie de context/ evolutia in timp a problemei ridicate (sau a update-urilor dezvoltate intre timp). Una dintre aceste omniprezente intrebari este cea pe care o am si eu astazi.

Am cautat cateva articole in legatura cu monitorizarea pe twitter si iata ce am gasit:
Servicii pentru monitorizarea reputatiei online || refresh.ro
Tooluri gratuite pentru monitorizarea online a brandurilor || mariussescu.ro
5 Terrific  Twitter Research Tools || mashable.com
46  Free Social Media Monitoring Tools || dreamgrow.com

Pe scurt ma intereseaza o modalitate eficienta prin care pot afla conturi de twitter (dintr-o anumita zona) pe baza profilului/ informatiilor trecute in sectiunea bio. Din cate am vazut, majoritatea tool-urilor permit cautari in functie de cuvinte cheie din tweet-uri, dar nu te duc catre o categorie de conturi din care se poate face o selectie.

Pe de alta parte, ma intreb daca nu cumva facilitarea unor modalitati prea exacte de monitorizare la nivel de user ar face redundante serviciile contra cost oferite de agentiile online.

Si cum pe net nimeni nu iti spune ce sa faci (cum se intampla in presa, de exemplu, unde selectia de informatie este deja facuta) nu ezitati sa faceti trimitere catre articole pe care le-ati citit cu privire la monitorizarea pe retelele sociale.

De asemenea, sunt binevenite recomandarile pe care le aveti cu privire la tool-urile pe care le folositi pentru a urmari activitatea (a voastra sau a brandurilor pe care le urmariti)  pe online (twitter, facebook in principal). Voi cum ati face daca ati vrea sa gasiti ce cafenele din Bucuresti sunt prezente pe twitter, de exemplu?

Iar pentru cei interesati de comunicarea in mediul online, urmariti discutiile din acest grup creat recent (pentru a participa trebuie insa sa aveti cont pe facebook). Pot aparea subiecte interesante si propuneri de articole bune care merita citite.  Intre timp, sper sa se intample asta partial si in comentariile de aici…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...