Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
19 dec. 2010

Ce scot oamenii din tine?

Ati vazut cum in preajma unora ne simtim pur si simplu confortabil fara ca ei se depuna vreun efort special pentru a ne face sa ne simtim asa? Sau cum sunt barbati care reusesc sa scoata dintr-o femeie tot ce are ea mai senzual?

Fara doar si poate sunt oameni care ne fac sa ne simtim bine. Impreuna cu ei suntem relaxati, ne place sa fim noi insine si nu ne rusinam deloc sa fim asa. Ne fac sa zambim mai mult, sa daruim mai mult, sa fim cat putem de autentici. Ne dezgolesc de masca pe care o purtam atunci cand nu simtim ca vrem sa impartim cu oricine ceva din felul nostru de a fi. Pentru unii dintre noi, asta se poate intampla in familie, alaturi de cel mai bun prieten sau impreuna cu persoana iubita.

Pe de alta parte, sunt oameni care reusesc, de asemenea fara vreun efort asumat, sa aprinda in noi tot ce avem mai urat. Sunt cei in preajma carora nu poti fi intim fata de ceea ce gandesti cu adevarat. Sunt cei care te fac sa te simti nesigur, urat, nervos, las, singur. Oare ce satisfactii pot aduce unui barbat contextele in care pune o femeie pentru a scoate de la ea tot ce are mai nasol?

Ca femeie, unii barbati te fac sa te simti copil. Altii te fac sa te simti frumoasa. Sau puternica, jucausa, supusa. Altii te fac sa te simti in alerta, mereu ca intr-o competitie: iti starnesc mandria si dorinta de a le ridica la fileu replici si atitudini de dragul unui joc pentru care nu au niciun final provocator. Sunt altii fata de care nu poti sa fii decat ipocrita, ca o florareasa nesincera care iti zice ce vrei sa auzi constienta ca trebuie sa isi vanda marfa. Sunt barbati pentru care o femeie nu simte nevoia sa se urce pe tocuri si sunt femei pentru care un barbat si-ar anula toate iesirile la bere din weekend.

Sunt oameni care ne starnesc, ne rascolesc si ne consuma energie pentru a putea la randul lor sa-si consume viata. Se hranesc din noi cu toleranta si bunul simt cu care le acceptam defectele, fara a intreba macar o data ce anume pot schimba din ei pentru a fi mai bine.  Sunt cei care cred ca daca ai fortat de cateva ori ceva din timpul tau, au dreptul sa-ti pretinda sa faci din nou si din nou acelasi lucru. Sunt cei care te vad mereu asa cum erai cand te-au cunoscut si care, nevazand schimbarea, se socheaza de normalitatea pe care tu o traiesti in prezent.

Unii oameni scot din noi ce avem mai frumos si nu stiam ca avem, altii scot doar mizeria pe care ne straduim sa o curatam. Cand orice mic efort personal e anulat de stari de spirit narcisiste din partea celor cu care ne intersectam, nu pot sa nu ma intreb:  nu devine inutil ca suntem impreuna unii cu altii daca nu suntem dispusi sa invatam sa ne sincronizam nevoile?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...