Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
6 sept. 2011

Cat de des?

Un cititor mi-a trimis azi un mesaj. Unul de sustinere si de multumire, incurajandu-ma totodata sa scriu mai des. Sincer, m-am speriat! Pentru ca daca atunci cand cineva iti arunca o vorba grea, fie o treci cu vederea, fie te descarci si mergi mai departe, un mesaj de apreciere te incarca si te responsabilizeaza.

Este genul de feedback care iti arata foarte clar ca prin ceea ce faci, dar mai ales prin ceea ce nu faci, transmiti niste vibratii. Si deodata nu mai esti doar tu cu tine – in intimitate, noi cu sinele nostru ne simtim liberi sa facem ce vrem, sa ne spunem orice fara sa simtim apasarea judecatii celor din jur. Esti tu care te simti privit si urmarit de oameni care te asteapta! Asteapta sa faci ceva si pentru ei 🙂

Am postat pe Facebook primul gand care mi-a venit dupa ce am citit mesajul primit. Si acum ma intreb din nou: de ce ma citesc oamenii cand ma citesc? Ce stari le transmit eu oare prin ceea ce scriu aici? Ma citesc dimineata, in rutina de citit bloguri, ori intr-o pauza cand chiar nu gasesc nimic haios, usor, necomplicat de vazut? Incearca sa macine printre masele frazele sofisticate care spun lucruri atat de simple ori se incrunta citind insiruiri de cuvinte dupa care parca nu mai urmeaza niciun punct?

Tu cine esti? Barbat sau femeie? La ce rezonezi tu? Cauti ceva sau ai nimerit pacalit de vreun titlu care facea o promisiune mai mare decat restul textului? Nu te cunosc indeajuns de bine, desi cateodata parca ne nimerim pe aceleasi puncte de suspensie…

Nu sunt antrenata sa scriu des si sa imi placa ce zic. Procesez greoi informatia, trebuie sa o las sa se decanteze, ca mustul, nu stiu sa influentez in niciun fel acest proces. Ideile mele vin cand vor ele nu cand vreau eu 🙂 Deci cum te antrenezi pentru idei?

Am o relatie de love & hate cu tot ceea ce fac si am nevoie sa fug de lucrurile care ma entuziasmeaza si sa le las sa se mai racoreasca pentru a ajunge din nou la ele. Functionez pe perioade, ca o amatoare cu diploma. Si stii ce e ciudat? Ca tocmai in perioadele cand nu scriu pe blog ma gandesc cel mai tare la acest blog si la tine, cititorule care astepti.

Si acum pentru a reveni la ideea din titlu: cat de des faci lucrurile care iti plac incat sa le mai simti savoarea fara a deveni ceva mecanic sau care te agaseaza?

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...