Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
5 ian. 2011

Cand si Dracul pleaca…

A crezut ca nu o va afecta pentru ca nu-i mai pasa de cat de buna sau proasta poate fi o zi obisnuita. Mergea pe aceeasi strada mereu frumos luminata si lustruita. Care se umplea mereu de lume si zgomot de cum se lasa seara. Si daca ieseai la plimbare te inalta un sentiment de control: te simteai privit si interesant!

Mereu aceiasi oameni o intampinau: stia toate vanzatoarele de ziare, care dintre ele e docila, care zambeste sincer si cu care era mai bine sa vorbesti cat mai putin. La ziare era mereu deschis, mereu erau stiri de aflat! Tot asa cum era si la pravalia cu jucarii: o forfota continua, unii radeau, altii erau nervosi ca nu mai gaseau loc de joaca insa mereu se intampla ceva surprinzator si neprevazut. Un loc unde te lua cu ameteala sau iti salta inima cand se primeau jucarii noi.

Vanzatorii de jucarii devenisera amantii perfecti: isi tineau mereu supararile in buzunar special sa fie amabili. Ei gaseau mereu cate ceva sa iti zica si sa iti mearga bine. Imposibil sa fi trecut pe acolo si sa nu fi intrat in vorba la fel ca si cu un vechi amic care le asculta pe ale tale fara sa te judece. Iar cand un amant nu se ia de tine in cele 15 minute ale tale de faima, fiti siguri ca el va fi acela care iti va lasa mereu timp sa te bucuri de tine insati.

Pe strada cu vanzatori, trecatori si jucarii cei de-ai casei stateau impreuna uneori iubindu-i pe vizitatori mai mult decat erau ei iubiti de acestia. Felinar cu felinar se reflecta parca pe cupola cerului fara niciun nor. Chiar si cand ploua, norii pareau ca vata de zahar desi nu era deloc asa.

Si ea mergea zi de zi pe strada ei luminata, poleita si vegheata de Zeii Norocului. Si desi si-a mai imaginat-o restaurata si carpita pe alocuri, nu a vazut-o niciodata altfel decat cum se obisnuise ca era. A fost de-ajuns sa o vada pustie pentru 4 minute si a simtit ca se sufoca: ii pasa mai mult decat crezuse…

S-a mai intamplat ca intr-o zi Zeii Norocului sa fie obositi, iar alta data sa motaie pentru un an intreg. Ba chiar uneori s-au dus direct la culcare cand ochi tristi ii asteptau la masa. Cu toate acestea, vanzatoarea de ziare a continuat sa stranga maruntis din ziarele ei vandute cu rugamintile cerului, iar la jucarii amantii veseli nu au fost nicicand altfel decat disponibili. Cand Zeii dorm poti sa ramai modest pe strada ta o viata intreaga. Cand insa nici Dracul nu mai lucreaza strada asta nu e decat o mare groapa!

Credit foto

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...