Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
10 feb. 2011

Cand lucrurile nu merg

Cand lucrurile nu merg cum vrei tu sunt sanse sa te conformezi, sa te reinventezi sau sa incerci ceva nou. E un amestec de frustare si neputinta sa stii ca lucrurile nu merg cum vrei tu, mai ales cand strangi in pumni argumentele corecte pentru care ar trebui sa mearga.

Sunt insa locuri sterpe unde ideile tale, oricat de bune si de corecte ar fi, nu vor prinde. La fel cum nici in piatra nu cresc petunii. Sunt si locuri acide, unde, de asemenea, ideile mor inainte sa apara. E ca un cerc vicios: un loc nu poate fi fertil fara idei care sa mearga, dar nici nu are idei pentru ca nu e fertil.

Oamenii nu primesc intotdeauna ce merita! Sunt unii care primesc mai mult, de parca natura a uitat pur si simplu sa isi aplice legile decentei. Iar oamenii care incaseaza un surplus care stiu ca nu li se cuvinte, dar pe care il strang cu lacomie in brate si il sugruma si nu mai pot respira daca o mica, cea mai mica particica s-ar irosi sau si-ar gasi un loc mai demn, arunca in jur mai multa toxicitate decat bomba atomica de la Nagasaki. Sunt unii care se chinuie o viata intreaga sa invete ca in numele sanatatii orice surplus trebuie eliminat, in timp ce aleg sa revarse din ei tot ce au mai urat. Pentru ca altceva nu au!

Lucrurile nu merg cand nu ne intereseaza sa investim timp sa le intelegem. Si nu merg cand avem pareri indopate de propriul ego. Si cand luam impresii la prima mana, fara sa ne obosim sistemul digestiv sa rumege ceva, de teama sa nu cedeze de la prima muscatura. Dar oare ai mai stii sa mesteci, cand tot ce faci este sa musti?

Ne traim nefericirile in agresivitate. Aceeasi care ne face puternici dar singuri. Iar oamenii singuri nu pot avea idei fertile cand atrag spre ei doar relatii de co-interes. Tot asa cum nu pot avea langa ei oameni frumosi, intamplari sanatoase si o viata care sa te lase sa dormi. Somnul e o recompensa: de a fi in visele tale! El stie la cine sa vina si pe cine sa pedepseasca obosindu-l atunci cand nu mai vine deloc sau vine rar si dureaza putin.

Cand lucrurile nu mai merg deloc te opresti. Te dai doi pasi inapoi si incepi sa privesti… La locul acesta nefertil si la oamenii care locuiesc aici. Iar altii te pot privi pe tine in timp ce tu inoti printre visele tale in fiecare noapte.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...