Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
14 ian. 2012

Barbati diferiti, barbi diferite

Inainte sa incepem am o intrebare pentru tipii care citesc acest post: cati dintre voi mai folosesc barbieritul umed acasa? Citeam zilele trecute ca o optiune eleganta si recomandata pentru barbieritul de acasa este pamatuful (atentie!) din par natural de viezure si sapunul sau crema pentru barbierit. Personal, consider crema mult mai atractiva pentru simturi decat spuma sub forma de spray, dar probabil eu judec mai mult dupa aspect/ recipient decat dupa eficienta produsului.

Prin Amzei e un salon de barbierit. De fiecare data cand am drum pe acolo, trag cu ochiul inauntru. Salonul are vedere la strada si geamuri mari, de sus pana jos. Nu stiu daca barbatii care merg acolo discuta probleme intime cu barbierul sau rezuma conversatia la economia actuala, masini, vreme insa mi se pare suficient de atractiva ideea ca inca mai exista asemenea saloane incat sa imi placa atmosfera unui astfel de salon chiar si vazuta afara de pe trotuar.

Mi-ar fi placut sa imi lipesc varful nasului de geam sa vad ritualul unui barbierit perfect, dar pentru ca nu prea exista multe lucruri despre care sa nu se fi scris, iata ce am citit in legatura cu etapele complete ale unui barbierit umed:
– barba se inmoaie cu prosoape fierbinti pentru a stimula circulatia sangelui in epiderma fetei
– fata se sapuneste cu un pamatuf din par natural pentru a inmuia barba
– obrajii se barbieresc primii iar lama se deplaseaza in sensul de crestere a parului
– un barbier isi va trage usor clientul de nas (ha!)  pentru a intinde suficient buza superioara
– la terminarea barbieritului sapunul ramas se sterge  iar pielea se tapoteaza pana la uscare

Se spune ca a durat mult pana cand barba nerasa a fost considerata respectabila, ea fiind vazuta ca o incalcare flagranta a conventiei uzuale conform careia singura alternativa la barba sau mustata este barbieritul perfect. Cu toate acestea, noi femeile, consideram uber sexy o barba nerasa de cateva zile…

Intre timp am dat pe net de acest articol, apropo de atmosfera de altadata dintr-un salon de barbierit. Voi cum faceti: spuma si lama, aparat, pamatuf? Sunt curioasa…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...