Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
4 aug. 2010

Amorurile se topesc la soare?

Daca am respira dupa regulile amorului frantuzesc, EA si-ar putea trai  dorurile in libertatea gandurilor celor care o cunosc pe EA. Dar mai ales a celor care il cunosc pe EL. Si astfel, EA si-ar indeplini pasiunile cu indiferenta si acceptare din partea celor care ii cunosc pe ei doi, o EA si un EL. Ba mai mult, si-ar putea trai aceasta pasiune de fata cu toti cei care ii cunosc pe ei doi de acum cat si pe un alt EL din trecutul ei.  Si, mai departe, EA nu ar fi exclusa, vorbita, renegata, uitata, barfita, hulita, devalorizata si dezbracata de moravuri de cercul ei social nici daca  EA si-ar petrece noptile cu EL de fata cu toti aceia care o stiu pe EA, pe EL, pe un alt EL din trecutul ei, iar EL si cu EL se cunosc!

Iar EL de acum s-ar ingriji de EA de acum, la fel cum EL de atunci s-ar ingriji de amintirea cand era cu EA de atunci. Si EL si cu EL, contemporani si amici, ar fi trait acelasi amor cu aceeasi EA dar in timpuri diferite. Care timpuri, vin si trec… Fara ca EA sa fie considerata altceva decat ceea ce este doar pentru ca isi petrece serile in paturile pe care le alege EA dupa propriile criterii.

Cata vreme isi pastreaza norma ei de rigori masculine, dar mai ales, atat timp cat pentru o noapte de placere ofera aceeasi moneda la schimb, EA ar trebui sa se simta libera sa aleaga. Sa aleaga un EL, chiar daca este din acelasi cerc social cu un alt EL, pe care l-a avut candva, la un moment dat, in trecutul ei de alegator amoros. Pentru ca alegerea ei de atunci s-a consumat cu discretie si eleganta, cum de altfel toate incercarile ei de amor se consuma in acest fel. Si pentru ca are stari, etape de evolutie si nevoi diferite, de unde si dorinta de a avea mereu cate un EL care nu a mai semanat cu niciun alt EL de pana atunci. Sau la care EA gaseste ceva diferit…

Cu toate acestea, in tinutul faptelor de zi cu zi, cand EL si cu EL se cunosc, amorul ei nocturn devine subit ilegal. Ca nu poate forta roluri iar gestul ei de a alege in aceste conditii  ar agresa o relatie de prietenie comuna. Si cu sufletul ei cum ramane? Daca un EL si cu alt El s-ar cunoaste la randul lor cu un EL, EL si EL, care au fost pe rand ai EI, atunci EA e condamnata sa gaseasca mereu un EL nou, neatins?  Care nu numai ca ar trebui sa fie ne-legat de o alta EA, dar sa fie si ne-prieten cu toti EI, care au fost ai ei sau ar avea potential sa ajunga la un moment dat sa o aiba pe EA.

Deci EA nu poate iubi pe nimeni decat in lumea gandurilor… Si ca nu cumva sa strice cercuri sociale, contexte si camaraderii, EA ar face bine sa isi aleaga un EL pur care in ultimii 15 ani a trait exilat pe o insula pustie. Si care acum, aici, azi cand EA vrea sa aleaga, EL sa balteasca intr-o disponibilitate maxima. Care sa nu stie nici un alt EL din istoria ei intima. Care sa garanteze cu singuratatea lui sociala pentru aventurile pe care le ofera. Da, EA poate fi fericita! Si isi poate trai aventurile din vise! Trebuie doar sa il gaseasca pe Robinson Crusoe…

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...