Alte 20+2 moduri de a manca un iaurt
Desi eu am redus consumul de lactate la zero si de vreo 4 luni am renuntat la branza si iaurt (cu mici exceptii legate de evenimente/iesiri/deplasari), imi place totusi sa continui seria de anul trecut, mai ales ca postul asta a fost scris aproape in intregime pe vremea aia si finisat acum.
Asadar pentru variante sarate:
– iaurt + piept de pui + praz verde + zeama de lamaie verde + praf de sare de mare cu roinita, tarhon, chimen si chilli
– iaurt + germeni de hrisca + amarant
– iaurt + mix de morcov, telina si mazare coapte in sos de vin si cimbru + isop
– iaurt + mix de naut picant si alune caju prajite
– iaurt + paste din spelta + blue cheese + fenicul
– iaurt + mamaliga crocanta cu turmeric, leurda si coriandru + rosii uscate la soare stropite cu ulei de rapita
– iaurt + orez + seminte de mac si cardamom
– iaurt + branza maturata de huedin cuburi + chives, coaja de lime, piper verde si nucsoara
– iaurt + cartof copt cu seminte de mustar, salvie, schinduf, foi de dafin
– iaurt + ton la gratar + frunze de spanac, rucola, oregano, petale de floarea soarelui + piper + mustar + lamaie
– iaurt + oua de prepelita fierte + rosii cherry, ridichi, ardei gras + maghiran, boia dulce, piper
Pentru variante dulci:
– iaurt + migdale + strugure negru + afine
– iaurt + banane + crema de ciocolata alba + albastrele si zmeura liofilizata
– iaurt + mar verde + coaja de portocala + cardamom si miere de coriandru
– iaurt + prajiturele de ovaz + fructe de padure
– iaurt + mango si piersica sotate + nuca prajita
– iaurt + fulgi de orz + curmale proaspete + miere de levantica si petale de trandafir
– iaurt + fructe uscate + alune macadamia + seminte de vanilie
– iaurt + miere de molid + physalis + nuca pisata
– iaurt + smochine uscate, merisor si caise deshidratate + buline de ciocolata galbena
– iaurt + pudra de ceai verde + suc de lime + seminte de trifoi rosu (nu mai stiu pe unde am citit de ele, dar m-au incitat :D)
– iaurt + branza de vaci + smooth de mure si afine proaspete
Ca si data trecuta din motive personale nu am folosit menta/ cacao/ otet balsamic. Desi le scriu dupa cum poftesc si din pofte imi apar idei am o obsesie, clar, fiindca unele combinatii se regasesc si cu alte ocazii 😀
PS. Nu puteam sa nu amintesc de ideea de V Day: fix pe gustul meu!
*Post din sectiunea Sanatate, publicat in fiecare zi de joi, care exprima o atitudine personala legata de mancare, ganduri sau emotii.
Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.