Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
14 feb. 2012

Abureste-ma!

Bucuresti este sub asediul zapezilor! Lucru care imi place doar pentru ca eu iubesc aerul rece, zapada, viscolul si nametii. Si in aceasta orgie a fulgilor de nea, de dimineata, un domn cu imense instincte, banuiesc paterne, si-a dorit sa ma plimbe cu masina si sa ma scuteasca de frumusete de vreme. A inteles refuzul aruncat in graba si si-a oprit avantul intr-un zambet cu subinteles. Nu pot sa il condamn ca a indraznit, pana la urma flirtul nu ar trebui sa se incurce intr-o iarna putin mai patimasa.

Unii ar spune ca a incercat sa ma abureasca, desi nu m-am simtit nicio clipa o victima a inselarii. Posibil ca nici eu nu mai vad lucrurile la intensitatea lor reala 😀 Asa ca, pe seara, am contrabalansat situatia cu o petrecere anti-aburire. Fiindca aburul e bun intr-o baie fierbinte pentru un nas infundat, ori era fermecator cand i-a fost descoperita forta care punea in miscare motoarele unei societati industriale moderne. Dar aburul care te impiedica sa vezi lucrurile limpede e fara de folos.

In urma cu cateva ore, Essilor, lider mondial in fabricarea lentilelor de ochelari, a inaugurat pe piata din Romania tehnologia revolutionara OptiFog care ajuta lentilele (inclusiv cele pentru ochelarii de soare) sa nu se abureasca indiferent de conditii. Cu aceasta ocazie am aflat ca:

– orice lentila are 12 straturi
– lentilele anti-aburire sunt tratate special si se folosesc impreuna cu o solutie Activator
– solutia nu are niciun efect pe lentilele care nu au fost create conform tehnologiei AntiFog
– o picatura de solutie e suficienta pentru o saptamana (in cazul in care nu spalati lentilele sub jet de apa)
– prima lentila AntiFog a fost vanduta in Romania pe data de 5 decembrie 2011 unui cumparator din Constanta
– lentilele sunt rotunde si au dimensiuni standard, ele urmand sa fie decupate conform modelului de rama al purtatorului
– pretul depinde foarte mult de magazinele de optica de unde se cumpara si de complexitatea lentilei/ dioptrii
– nu se foloseste pentru stergerea lentilelor (de orice fel ar fi ele) carpe/ servetele uscate fiindca zgaraie

Evenimentul de lansare s-a lasat cu o demonstratie gourmet, cum altfel decat la abur. S-au gatit delicatese, s-a baut vin fiert. La plecare, nu am scapat de o noua aburire. De data asta, la metrou. Nu, nu mi-a mai propus nimeni nimic: mi s-au aburit lentilele. Firesc!

Maine spun la Claudia pe blog care este lucrul pe care mi l-am dorit cel mai tare de la Essilor, pe vremea cand nu stiam nici ca ocupa locul 25 in Top 100 Forbes International al Celor mai Inovatoare Companii, nici ca e prezent in 100 de tari. Dar pana atunci ultimele 3 idei de la agentie inainte sa se inchida: bomboane afrodisiace, scrabble, un gest.

PS: Again, fara FISA DE EVENIMENT.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...