Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
22 apr. 2010

2 ganduri si jumatate

Imi plac jumatatile. Sferturile. Bucatile urate din compusul frumos. Partile lasate deoparte pentru ca nu par apetisante. Care nu au audienta, concurenta si nu atrag energii strategice. De aceea, azi am doar franturi de idei. Nu am 3 idei. Fiindca 3 pare mistic si domina intre 1 si 5. Nu am nici 7, care e divin, religios, vrajitoresc. Am 2 ganduri si jumatate… Ca daca ar fi impartite ar ajunge la 5 suflete, fiecare cu cate 2 ochi si alte franturi de ganduri.

Primul gand: avantajul de a fi incepator
Iti activeaza stima de sine, reputatia, increderea. Cred ca daca singura proba de concursuri reale ar fi indeplinirea conditiei de incepator, as fi avut pana acum un muzeu care sa imi expuna medaliile. Inceputul imi activeaza mereu frica. Iar frica ma determina sa actionez. Prin urmare, actiunile mele depind de lucruri noi. Uneori sunt si oameni noi, haine noi, songuri noi.

Daca inceputul a ceva nu isi baga coada in rostuiala zilelor mele, am nimic. Asadar, cu nimic mangaiat pe crestetul capului nu am activitate. Nu zambesc, nu vorbesc, nu strig, nu ma las servita. Iar inceputul e prima treapta din necunoscut. Ceea ce inseamna ca fiecare necunoscut imi activeaza pe rand frica, actiune, zambete, cuvinte, replici, dorinte. Si primesc o medalie inchipuita pentru muzeul meu inchipuit…

Al doilea gand: ego-ul haituit
De barbati in cautare de femei. Femeile nu cauta. Ele sunt heruvime: isi doresc si atrag hormonii in palcuri. Cand palcurile sunt prea mari aleg. Mai exista desigur si cazuri de proasta alegere: fie pentru ca presupusele palcuri sunt reprezentate printr-un singur exemplar ales ca alternativa la nimic, fie pentru ca simturile ei sunt alterate de smogul non verbal.

Cuvintele sunt firmituri din aluatul care ascunde un miez: cremos, dens, crocant. Le mesteci sau le inghiti nemestecate iar unele iti raman fix in gat si te dor. Le strecori printre masele sa nu le simti gustul nisipos sau de mal statut. Reinterpetezi gustul amar si ii dai savori nebanuite, dulci si lunecoase. Fiindca iti doresti miezul cremos.  Si orice miez e o surpriza. Surpriza unui inceput…

Si jumatate
Ma dezmortesc dupa o noapte friguroasa si somn putin. Azi e blatul macinat fin peste care leneveste inceputul meu de maine. Iar inceputul e palpabil si ma va trezi devreme pentru ca drumul e lung… Asa ca pentru inceput ne vedem dimineata!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...