Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
13 iul. 2011

10 destinatii #dinromania care imi plac

Inainte de a enumera destinatiile mele preferate, trebuie sa fac niste precizari si anume: iubesc neconditionat cele mai simple locuri cata vreme au cerul deasupra si mult verde prin prejur, nu am umblat atat de mult incat sa pot face o selectie autentica si, nu in ultimul rand, sunt nostalgica si ma atrage ceea ce imi aduce aminte de copilarie. Prin urmare, locurile care m-au impresionat, majoritatea vizitate in acest an :D, sunt:

Piata Mare din Sibiu fiindca e singurul loc unde bucuria de a te balaci in apa este legitima. Aici fantana arteziana tasneste din piatra cubica iar piata e atat de mare incat te simti in largul tau chiar si cand e lume care sta la terase. 

Strada Sforii din Brasov pentru ca are aspect de gang desi nu e deloc lugubra

Biserica Evanghelica din deal de la Sighisoara, fiindca aici cimitirul arata ca o gradina botanica nepangarita de vizitatori. Plus ca daca te intinzi pe zidul de langa biserica vezi panoramic tot orasul si simti aerul in obraji. Iar Sighisoara mi se pare orasul cu stradutele cele mai potrivite unde sa arunci cu prastia in firmele de tabla 🙂

Cetatea Saschiz, pe drumul dintre Sighisoara si Brasov, fiindca e pe un deal la vreo doi kilometri de comuna iar ruinele cetatii instiga puternic imaginatia. Si pentru ca pana la cetate drumul e de offroad extrem si anevoios (mai ales in ultima parte cand e incadrat de multi copaci de o parte si de alta). Loc bun de refugiu chiar si azi 🙂

Surdesti, fiindca peisajul este rupt din romane, asezat si bucolic. Si fiindca au biserica din lemn care, mai ales cand se tin obiceiurile si serbarile campenesti, te reintoarce in timp.

Castelul Corvinilor din Hunedoara pentru ca este racoros, intunecat si plin de legende. Si fiindca trebuie sa il vezi de mai multe ori sa prinzi acces in toate camerele (intotdeauna mi-a placut ideea de a nu epuiza tot misterul de la inceput).

Cetatea Neamtului fiindca e la inaltime (la propriu, e asezata pe varful cel mai inalt al Culmii Plesului). N-aveti idee cum se vede apusul de aici, daca nu ati fost!

Cetatea Poenari pentru ca e in varf de munte si iti activeaza ambitia de a urca toate cele 1480 de trepte pana sus la ea. Si pentru ca te simti King of the World privind de sus Barajul Vidraru si Muntii Fagaras.

curtea bunica-mii de la Pietroasele: de ne-egalat, e locul de care ma leaga cele mai multe amintiri, singurul care m-a vazut crescand si transformandu-ma. Aici am putut manca struguri de pe bolta si visine direct din pom si aici m-am indragostit de lalelele galben cu rosu, de liliacul mov si de florile de crin.

strada Nicolae Balcescu din Predeal pentru ca de aici am vazut pentru prima data in viata muntii si veveritele.

[nggallery id=5]

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...