Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
18 feb. 2010

(1) Jucatorii care nu joaca in echipa…

1. Nu stiu sa ceara!

Si-au dat din nou intalnire la si jumatate. E cam rece afara iar in fata la TNB e curent. Ca de obicei, ea a ajuns mai tarziu. De data asta cu 12 minute de pe ceas. „Ca de fiecare data tu intarzii… M-am saturat de indolenta ta!”

Morala: a cere inseamna a propune nu a culpabiliza.

2. Nu stiu sa dea!

De ziua lui, i-au cumparat colegului lor de birou hanoracul ala de firma pe care tipa care a strans banii i-l luase si lu` al ei. I-au intins cadoul iar ea l-a rugat sa il imbrace. I-a si spus chiar si cu ce pantaloni merge mai bine. Si neaparat cu incaltarile alea albe cu piele pe rosu cu care mai vine el in zilele de Friday casual. A multumit de cadou, dar nu prea era el in dispozitia de a imbraca ceva atunci. Iar aia albi cu rosu ii purta la chestii mai simple de obicei… „Stai sa iti iau eticheta de pe el. Ia imbraca-l sa facem poze. Hai, fa asa cum iti spun eu! Si al meu il poarta cum ii arat eu si ii vine super. E smechera combinatia asta, crede-ma. Ia pune sa te vedem…”

Morala: a da inseamna a oferi nu a impune.

3. Nu stiu sa primeasca!

Statea la parter, muncea 16 ore pe zi si isi organizase programul incat nu o auzeai sa intrebe prea des dupa ajutor. Nu o cunosteau prea multi vecini fiindca nu voia sa isi faca obligatii aiurea. Stia sa isi controleze detaliile de rutina. Intr-o zi si-a gasit apartamentul inundat. Un vecin a ajutat-o sa scoata apa si o parte din mobila. Era nervoasa ca a patit-o iar daca vecinul ala nu ar fi auzit-o cand a venit acum isi facea cum stia ea mai bine curatenie… „Mda, dupa ce ca platesc totul la timp in blocul asta tot mie mi se intampla. Nu e nevoie sa ma ajutati, ma descurc eu. Oricum ne chinuim degeaba… Da, da, si canapeaua iese desi va trebui sa remobilez tot. E distrusa!”

Morala: a primi nu inseamna a lua ci a culege

4. Nu stiu sa se lase refuzati!

Ea l-a sunat sa iasa la film dupa-amiaza. El a raspuns lenes ca nu prea avea chef sa iasa din casa si i-a spus sa o lase pe alta data cand nu mai e asa multa apa prin oras. Deja ea era suparata. „Nu vrei sa iesim, pentru ca pe tine nu te intereseaza ce simt eu. Faci numai cum le gandesti tu si nu-ti pasa ce spun. Daca m-ai iubi mi-ai face pe plac!”

Morala: a fi refuzat nu inseamna a fi respins

PS. Textul asta este prima parte dintr-o idee mai lunga. Continuarea apare in tot in cursul zilei de azi, dupa-amiaza 🙂

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...