Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
16 mai 2011

Tipul care locuieste printre reptile

Decat o soparla…

Asa cum v-am tot spus in ultima perioada, am primit un pui de gecko. Si primele mele intrebari au fost firesc legate de cum il intretin si mai ales de unde ii iau mancare (mai ales ca e o soparla insectivora, deci sunt cu ochii dupa gandaci :D). Asa am aflat de exemplu ca la pet-ul din Centrul Vechi nu au hrana vie, la cel din Cora Militari au ocazional, iar la Piata Obor gasesti doar vietati pentru pesti.

Si pentru ca vorbeam serile trecute cu Miruna, care a  gasit un numar de telefon si un mail de contact pe acest forum, am zis sa incerc sa iau hrana vie si de aici. Asa am dat peste tipul care creste gandaci! L-am sunat, m-a intrebat ce reptila am si cat masoara. Mi-a recomandat niste gandaci rosii atat am retinut  eu 😀 si intr-o ora stateam fata in fata cu el de vorba.

In dormitor cu 7 serpi, un scorpion si o tarantula

Il cheama Cristi. E prietenos si zambeste des, in ciuda faptului ca reptilele au fost cele care l-au atras de mic. Mi-a spus ca la 16 ani a avut primul sarpe constrictor. Ciudata pasiune, dar inteleg ca a inceput cu reptilele fiindca 4 ani a lucrat in petshop unde le avea in grija. Tine  acasa 7 serpi si anume doi kingsnake, un cornsnake, un elaphe obsoletta red, doi pitoni regali si un boa constrictor. Si daca nu era de-ajuns mai creste si un scorpion imperial si o tarantula grosea silver. Ce isi mai doreste? Un piton birmanez albino pe care si-l doreste de mult.

Incerc sa imi imaginez cum reuseste sa tina toate astea in casa. Ma lamureste ca de fapt toate animalele stau „decat” cu el in camera. Asta in conditiile in care camera lui e cea mai mica din apartament.

Le hraneste cu mancare adusa direct din Ungaria pe care o creste si o inmulteste pentru ca gandacii, viermii si celelalte trebuie sa ramana vii si sa creasca, altfel reptilele nu le mananca. Nu i se mai pare greu nici sa dezghete soareci sau sa prinda gandaci nici sa suporte mirosul gandacilor si al viermilor, singurul lucru cu care eu nu m-am obisnuit de cand am soparla.

Contrar primelor impresii, cresterea „animalelor” ii ocupa foarte putin timp: „Serpii mananca o data pe saptamana iar tarantulele si scorpionul la 3-4 zile” imi spune Cristi. Si eu care ma speriasem ca soparla mea n-a mai vrut nimic de 2 zile. Asa am aflat ca gecko mananca atunci cand are chef, uneori si la cateva zile si poate sta chiar si o saptamana fara sa vrea ceva.

Cam asta ar fi si partea frumoasa cu reptilele, ca poti sa pleci si o saptamana de acasa fiindca nu cer atentie, nici mancare. Acum insa imi dau seama de ce nu mi-au placut pestii niciodata si e ceva ce ma intriga de fapt si la reptile: tocmai ca nu cer atentie! Te simti mereu in plus in preajma lor, fiindca au nevoie doar de strictul necesar. Eu simt nevoia sa ma bag in seama cu animalele care imi plac :))

E constient ca nu oricine e pasionat de reptile, si dupa zambetul lui imi dau seama ca e mandru sa stie ca pe el il atrag lucrurile pe care multi le refuza sau fug de ele. S-a obisnuit sa i se spuna: „Frate, esti nebun!” dar crede ca lumea are nevoie si de oameni mai „nebuni”. Pana la urma el e unul dintre ei! 😉

Sfaturi de incepatori pentru crescatorii de reptile

„In primul rand trebuie sa stii ceea ce vrei si daca ai timp si conditii pentru animalul respectiv. Nu il iei pentru un moft sau din capriciu fiindca e pacat sa sufere animalul mai tarziu. Plus ca majoritatea oamenilor care isi iau o reptila dintr-un pet shop uita un mare „amanunt”: mancarea. La inceput vanzatorii iti dau o cantitate pentru cateva zile dar cand se intoarce clientul sa mai cumpere mancare nu mai au.. Si tu trebuie sa gasesti ceva sa ii dai sa manance… E aiurea! Deci, incercati sa va asigurati ca exista o sursa de hrana si pe urma cumparati animalul!” Cristi, adevar graiesti!

Mancare de vanzare pentru reptile

Are de la insecte, greieri, mealworms, superworms si diverse specii de gandaci pe marimi pentru soparle/ cameleoni/  scorpioni/ tarantulele pana la soareci, sobolani de orice marime (de la nou nascuti la adult) pentru serpi.

Vinde din ceea ce creste pentru el, iar banii luati ii investeste in cresterea „animalelor” lui de casa. Pretul difera in functie de cantitatea de mancare. Are si o metoda simpla dar simpatica de selling: „De obicei pentru clientii care cumpara pentru prima data de la mine ofer cate un bonus. Cu un bonus si un zambet e mai simplu si ok, si cu siguranta vor mai lua de la mine chiar daca nu periodic”.

Livrarea o face personal in Bucuresti. Il gasiti de obicei in Crangasi dar daca are timp si drum va puteti intalni cu el in oras. De asemenea, daca sunt cereri trimite pachet cu trenul si in alte orase.

Eu am luat o caserola cu gandaci care sa imi ajunga o luna la 25 de Lei. A venit cu o punga in care imi adusese ca bonus si o cultura de viermi de tarate, preferatii lui gecko. Am zambit si eu tot drumul inapoi spre casa!

Credit foto

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...