Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
22 Iul 2011

Fara gheata!

Cei care ma cunosc cat de cat stiu ca mie imi plac lucrurile ciudate, desi eu nu le-as numi chiar asa. Imi plac combinatiile negandite la prima mana si asocierile atipice. Mi se pare sexy sa iesi in ploaie in cizme colorate de cauciuc (si sa le porti doar in conditii similare), sa porti un tricou foarte ieftin la o fusta foarte scumpa, sa pui chimen in iaurt si suc de lamaie cu ulei de nuca in salata de varza in locul clasicului otet si al uleiului de masline.

De asemenea, cei care ma cunosc stiu ca eu am o infectie recurenta in amigdale si ca o patesc grav de fiecare data cand beau ceva rece. Si pentru ca eu sunt patita (am ramas in ultimii ani de doua ori fara voce si cu tratament mi-am revenit in 10 zile iar orice adiere de vant ma lasa cu amigdalele umflate) este de datoria mea sa evit cat pot orice stiu ca imi face rau. Este si motivul pentru care solicitarea mea permanenta cand e vorba de bauturi este: „Fara gheata!”

Pe de alta parte, nu imi plac deloc bauturile dulci, de aceea atunci cand e vorba de ceai, limonada sau orice se mai face la bar, eu cer: „Fara zahar!”. Asa ca atunci cand e vorba de cocktailuri incerc cat pot sa le aleg pe cele care nu au adaosuri de siropuri, suc la cutie sau zahar. Iar daca as gasi mai multa intelegere si atentie din partea celor care servesc, mi-ar fi mai usor sa comand fara sa ma justific pentru a ma face inteleasa Margarita sau Jager tonic fara gheata (da, stiu ca prin definitie nu se fac cum le cer eu, dar imi asum si sunt constienta ca stric definitia standardului de gust pentru o problema personala de sanatate) ori Apple Martini cu cidru de mere (nu cu suc concentrat, inteleg ca e mai comod de pastrat si mai eficient in F&B).

Mie imi place teribil sa personalizez gusturile, cred ca de-aia imi e si atat de greu sa comand exact ce e in oferta de pe meniu fix asa cum se gaseste acolo. Oare in conditiile in care gustul este ceva atat de subiectiv nu cumva les chefs sau barmanii ar trebui, pe langa recomandarile lor de profesionisti, sa ne dea liberatea de a alege in final (dupa ce am gustat variante diferite) acea combinatie care ne trezeste noua papilele?

Este si motivul pentru care m-a incantat ideea evenimentului #blogtail de saptamana asta, unde au fost prezente cateva bloggerite pentru a da gust propriu unei selectii de bauturi de party. Intalnirea a avut loc la Cafepedia, unde barmanii au fost dispusi sa prepare cocktailuri la cerere, facute din fructele preferate ale fiecareia dintre noi, in combinatia ceruta personal. Eu gasesc ca vara asta trebuie sa va alintati cu un cocktail din rodii si martini asa cum am cerut eu la intalnire. Plus ca rodiile mi se par printre cele mai erotice fructe! Puteti cere bautura „Fara gheata!” fiindca se va regasi in meniul de vara al cafenelei alaturi de celelalte cocktailuri de bloggerite pregatite la eveniment de barmanii Cafepedia.

Dovezi care nu au nevoie de descriere stau in pozele facute de Cristina Constantinescu. Si nu, nu suntem rude de-asta apar in asa de putine cadre 😛

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

 

Mai multe rezultate...