Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
12 Mar 2012

Cum sa fii un piscotar profesionist

Din categoria „daca tot faci un singur lucru, macar fa-l profi” (dar nici chiar asa), urmeaza 7 calitati pe care orice piscotar trebuie sa le aiba pentru a avea succes:

1. Ambitie! Absolut necesara fara de care nu faci nimic in viata. Un piscotar ambitios stie sa fie insistent, sa se bage in fata, stie unde incepe o coada si unde se termina, stie sa astepte, sa revina si, mai ales, sa nu renunte.

2. Adaptabilitate! Ceea ce inseamna ca poti sa iei mai mult decat poti duce: pleci cu 5 farfurii nu cu una singura, iei 3 pachete nu unul, 10 pahare de plastic cu bere, portie dubla de fasole cu carnati.

3. Luarea deciziilor rapid! Poti cu usurinta sa iti pastrezi obiectivitatea cand vine vorba sa faci o alegere in timp scurt: iei tot ce iti cade in mana, fara preferinte, fara capricii, fara sa fii subiectiv. E gratis, iei! De la dulciuri turcesti, la pliculete cu sos si cu miere, la bomboane de menta, la paie, scobitori si zahar la plic. Sa fie!

4. Viziune! Vezi in perspectiva, gandesti pe termen lung si verifici terenul intotdeauna de doua ori: ai trecut, ai luat, mai treci sa mai iei o data.

5. Bun strateg! Orice piscotar profesionist stie ca la un eveniment mananci si bei cat sa iti ajunga pentru urmatorul la care mergi. Ceea ce inseamna totodata si o buna analiza de calcul.

6. Incredere! Trebuie sa cunosti termenii cheie, sa folosesti vocabularul potrivit si sa eviti formularile care denota nesiguranta. Se vor folosi formulari de genul: Unde tineti servetelele? / Da-ti-mi si mie! / Ce dati aici? Fara alte bajbaieli.

7. Deschidere spre nou! Piscotarul profesionist e mereu gata sa adopte tehnici inovatoare de laut acasa si are mereu instrumentele pregatite: sacose incapatoare, pungulite, buzunare.

Cand vad atata nepricepere imi vine sa deschid o rubrica pentru satira de luni dimineata, zau asa! Saptamana asa cum vreti!

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

 

Mai multe rezultate...