Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
18 mai 2012

Cum ne vindecam

Am citit zilele astea cateva randuri despre cum gandurile pe care le interiorizam ne influenteaza negativ sanatatea. Am retinut ca:
– supararile sunt incalcari ale legilor universului si daca avem ganduri negative asupra unei persoane trebuie sa ne rugam pentru sanatatea ei ca sa echilibram energiile
– cand iti faci plinul pe socoteala altuia se declanseaza un program de autodistrugere din cauza agresivitatii pe care o acumulam in subconstient
– cearta, nerabdarea, abuzurile emotionale (ma gandesc aici la relatia sef- angajat), regretele, spaimele, tristetile, toate sunt distructive pentru ca cresc nivelul de agresivitate interioara
– agresivitatea se distruge prin plans iar iertarea ne poate vindeca de o boala grava

Va invit sa cititi tot mesajul si comentariile (unde sunt aduse in discutie si alte concepte pe aceasta tema) pentru ca de prea putine ori constientizam ca ceea ce ni se intampla nu depinde doar de context, oameni, realizari ci chiar de trairile noastre interne pe care nu ne simtim constransi sa le controlam intrucat, credem noi, nu le vede nimeni.

Mai departe, dintr-un material despre Ayurveda si alergii (care din motive personale ma preocupa in mod special) am inteles ca acestea se datoreaza dezechilibrelor digestive care produc asa numita „ama” (impuritati sau toxine). Cu timpul aceasta ajunge in organe si tesuturi iar cand vine in contact cu diferiti alergeni produce o reactie alergica. Se poate localiza oriunde in corp de unde da nastere celor mai diverse reactii. De exemplu, daca toxinele se localizeaza la nivelul pielii apar mancarimile. Imi aduc aminte ca am citit la un moment dat ca celulita este acumulare de toxine pe care corpul le-a depus pe coapse, cat mai departe de inima sau creier, pentru a proteja organele interne.

Din acest punct de vedere nu alergenii sunt raspunzatori pentru aparitia alergiilor ci prezenta toxinelor care determina ca acesti alergeni sa provoace reactii alergice. In fond respiram toti acelasi polen, acelasi praf, folosim in mare parte detergenti similari si totusi nu toti suferim de pe urma lor. Pe termen lung aceste toxine slabesc sistemul imunitar iar schimbarile bruste (cum ar fi venirea primaverii, zile reci urmate de caldura, ploi si umiditate alternand cu aer uscat) nu fac altceva decat sa dezechilibreze si mai tare. In ultimii 5 ani eu am mereu probleme recurente la trecerea din iarna in primavara, in special eruptii pe piele si amigdale umflate.

Pentru a reface sistemul imunitar se recomanda detoxifierea, care de regula in Ayurveda se face la sfarsitul oricarui sezon inainte de inceperea unuia nou. Nu stiu daca mai are rost sa mentionez ca pentru a realiza acest lucru trebuie evitate mancarurile grele, inghetata, bauturile reci, desertul, alimentele prajite, iaurtul, carnea rosie, branzeturile afumate/ fermentate/cu mucegaiuri, conservele sau produsele congelate. Ajuta apa fierbinte bauta in timpul zilei pentru a elimina toxinele, vegetalele, sucurile verzi (fericiti cei care au robotul ala scump cu care poti face suc din vlastari sau grau verde), condimentele organice (turmeric, ghimbir), miscarea, superalimentele. Nu sunt lucruri noi, insa eu nu le-am considerat niciodata cu adevarat importante pana nu le-am inteles explicate din punct de vedere Ayurvedic.

Si tot zilele trecute am descoperit-o pe Corina Bacalu, care a trecut printr-o schimbare radicala in viata ei cand si-a dat seama ca la 30 de ani arata nefiresc de imbatranita, obosita si cu multe kilograme in plus. Imi place nu doar ca si-a schimbat stilul de viata, dar ca isi asuma cu blandete fata de ea insasi sa mai calce stramb din cand in cand stiut fiind ca atunci cand incerci sa te hranesti vegan organismul tau se vulnerabilizeaza mult mai tare si la cele mai marunte alimente lumesti la care poti ceda din pofta. Va recomand sa ii cititi experientele si efortul de zi cu zi. Plus ca are niste retete vegane de desert absolut divine.

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...