Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
15 Dec 2011

Ce dulciuri mananci?

Prima data am vazut-o intr-un reportaj pe TVR. I-am notat numele si am gasit-o pe Facebook, pe Twitter si pe blogul ei. Dupa cateva mesaje virtuale, a anuntat intr-o seara ca ajunge la Bucuresti. Am facut cunostiinta si restul e istorie… O cheama Anda Calinici, e maestru ciocolatier, dar pe mine ma fascineaza prin combinatiile inedite de arome pe care le foloseste pentru deserturi. Mai jos, Anda mi-a raspuns la cateva curiozitati legate de dulciuri si pasiuni.

– Care a fost conjunctura care te-a dus la nivel profesional spre dulciuri?
Participarea la calificarile pentru Campionatul Mondial al Ciocolatierilor a reprezentat, oficial vorbind, trecerea de la amatori la profesionisti.

– Cum ai reusit sa te dedici pasiunii tale pentru dulciuri? Acum te dedici exclusiv dulciurilor sau mai faci si altceva?
Pasiunea iti ofera energie. Marea majoritate a timpului meu liber era dedicata dulciurilor: fie citeam, fie incercam cate ceva. In momentul de fata ma dedic cel mai mult bebelusului pe care il asteptam la sfarsit de Ianuarie si fetitei mele. Urmeaza apoi ca prioritate dulciurile: productie si consultanta si mici proiecte de IT in timpul liber de data asta.

Ti-a placut mereu zona asta gastronomica? Unde urmaresti tendintele, care sunt maestrii care iti plac tie?
De cand ma stiu am fost o pofticioasa. Apoi am inceput sa citesc, sa incerc, sa corectez. Ca si inspiratie, cel putin la inceput, m-am bazat pe deserturile frantuzesti si pe cele japoneze. Ca maestri: Pierre Herme, Stephane Glacier, David Capy, Sadaharu Aoki sunt cativa dintre cei pe care ii citesc si ii urmaresc.

– Cand a aparut blogul tau si cat de mult te ajuta sa iti promovezi produsele?
Blogul a aparut la inceput de 2008. In 2009 la sfarsit mi-am cumparat domeniul propriu, iar in Septembrie 2010 am inceput sa scriu in romana. Blogul ma ajuta in promovare prin faptul ca cei interesati vad care este abordarea mea generala in materie de deserturi.

– Tu faci combinatii atipice, ce reactii primesti de la marea masa?
Marea majoritate a celor care gusta din ceea ce pregatesc eu sunt fascinati de provocarea de a descoperi ce anume mananca. Feedbackul a fost foarte bun de fiecare data si in general “marea masa” care ma aleg pe mine ca furnizor de deserturi asta cauta: noutate, inedit, si produse natural.

– De unde pot fi cumparate prajiturile tale? Se pot face si comenzi online?
In Cluj Napoca, se pot cumpara de la Cosul Verde [magazin online de produse bio] sau se pot comanda de pe site [aici]. Pentru restul tarii, se pot comanda online macarons sau chiar prajituri daca aveti drum prin Cluj.

– Ce campanie ti-ar placea sa vezi cand vine vorba de dulciuri? Ce ai vrea sa stie oamenii despre dulciuri?
Nu m-am gandit niciodata la asta, recunosc. Ce mi-as dori este ca oamenii sa inteleaga ca a manca dulce nu e rau, nu e interzis, dar ca trebuie sa se respecte pe ei cand aleg dulcele pe care il mananca.

– Daca ai o pasiune insa nu te regasesti in ceea ce faci zi de zi, din experienta ta, cum e mai bine sa faci astfel incat sa ajungi pana la urma sa faci ce iti place?
Eu personal nu sunt o visatoare si de aceea nu recomand sa lasi totul oricand si oricum pentru pasiunea ta. Cel mai indicat este sa incercam sa ne construim o cariera, un drum in jurul pasiunii noastre. Dar asta nu se face de pe o zi pe alta si trebuie sa fim pe deplin constienti de acest lucru. Eu personal, mi-am dedicat foarte mult din timpul liber studiului pasiunii mele si apoi m-am axat pe gasirea de moduri in care pasiunea mea se poate transforma in afacere si sa reprezinte ceea ce fac zi de zi.

Asadar, tie ce dulciuri iti plac?

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

 

Mai multe rezultate...