Alina Constantinescu

Alina Constantinescu blog
28 mai 2011

5 zile in 8 orase sustenabile

Siemens Romania, companie care detine solutii inovatoare si know how in domeniile Informatii si Comunicatii, Automatizari si Actionari, Energie, Transporturi, Solutii Medicale si Iluminat (sic, le-am trecut pe toate! :D) a organizat in aceasta saptamana prima competitie din Romania de tip Amazing Race, bazata pe social media. A fost de altfel prima lor experienta pe care au avut-o cu bloggerii, in egala masura cum pentru unii dintre participanti a fost primul contact cu solutiile de dezvoltare urbana sustenabila pe care le ofera.

Ideea campaniei a fost de a face cunoscut cu ajutorul retelei de socializare Facebook, intr-un mod cat mai prietenos posibil, ca acest concern german dezvolta si adopta tehnologii compatibile cu mediul inconjurator. Asta pentru ca multi (printre care ma numaram si eu) asociaza compania doar cu cateva modele de telefoane si laptopuri!

Prin urmare 3 bloggeri impreuna cu cate un coechipier au fost pusi sa alerge din oras in oras, acolo unde Siemens are prezenta regionala, cu scopul de a strange niste indicii si de a rezolva niste teste pe baza carora obtineau un punctaj; astfel incat la finalul competitei, o excursie la Copenhaga, considerata cea mai verde capitala din Europa, sa revina echipei cu cel mai mare punctaj.

Astazi s-a incheiat cursa! Premiul a revenit echipei Bobby VoicuRazvan Baciu, iar eu si Nebuloasa (echipa blonda din aceasta cursa) am primit diploma de cea mai entuziasta echipa. Alaturi de noi a concurat echipa lui Alex Radescu, blogger pasionat de tehnologie, insotit de Radu Stanciu.

Timp de 5 zile ne-au fost prezentate o serie de solutii Siemens din tara:
– tehnologiile medicale cu care este dotat spitalul Coltea din Bucuresti (de exemplu Siemens FAST CARE)
– automatizarea telecabinelor din Sinaia (modernizarea sistemului teleferic care urca la cota 1400)
– productia de componente si aparatura electronica SIMEA – Siemens Industrial Manufacturing, Engineerind and Applications – de la Sibiu. Procesele de productie sunt sustinute manual!
– punctul de lucru de la Cluj deschis in 2005 si prezentarea solutiilor anti-incendiu dezvoltate de Siemens (testul cu Sinorix sau cum iti risti telefonul mobil 🙂 )
– producerea de tramvaie ULF cu podea joasa si consum redus de energie disponibile pentru moment doar la Oradea
– producerea de vagoane prototip la Fabrica Astra Vagoane Arad (acolo unde au fost fabricate si metrourile din Bucuresti), Astra preluand licenta Siemens de constructie a vagonului Imperio. Asa se face ca RATB, Astra Vagoane Arad si Siemens au incheiat un parteneriat pentru fabricarea de tramvaie cu podea joasa. Apropo, stiati ca la Arad ecartamentele sunt cu sine mai inguste decat la Bucuresti?
– parcul cu turbine eoliene de la Moldova Noua

Orasele in care am ajuns au fost pe rand: Sinaia – Sibiu – Cluj – Oradea – Arad – Moldova Noua – Timisoara cu plecare si intoarcere la Bucuresti.

Note to myself:
Siemens Romania este parte a concernului Siemens AG, unul din liderii mondiali in domeniul electronicii si electrotehnicii. In Romania, Siemens este prezent de 100 de ani si are peste 2.000 de angajati, cei mai multi activand in domeniul producerii de software. La nivel mondial, aproximativ 450.000 de angajati dezvolta si executa produse, proiecteaza si implementeaza sisteme, echipamente si servicii. Siemens este prezent in peste 190 de tari in intreaga lume si are o istorie de peste 150 de ani. (mai multe aici)

 

Eu cred că toate gândurile vorbesc. Să-mi zici care-s ale tale.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alina Constantinescu

 

Mai multe rezultate...